x
Annonce
Erhverv

Tømrermester trods coronakrise: Vi kommer ikke til at fyre

Carsten Knudsen (t.v.) ejer tømrer- og snedkervirksomheden af samme navn og er desuden formand for Erhverv Midtfyn. Johnny Poulsen (t.h.) er indehaver af Ryslinge Tagdækning og er formand i Erhvervsrådet Faaborg-Midtfyn. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen (t.v.). Rene Vaaben (t.h.)
De midtfynske håndværksmestre Carsten Knudsen og Johnny Poulsen oplever stilhed i arbejdet på grund af corona. Men de er ved godt mod og mener ikke, de har behov for regeringens hjælpepakker.

Faaborg-Midtfyn: Vi kommer ikke til at fyre.

Sådan er meldingen fra Carsten Knudsen, der ejer tømrer- og snedkerfirmaet af samme navn. Derudover er han også formand for Erhverv Midtfyn.

Men det betyder ikke, at der lige nu ikke er udfordringer på grund af corona-virussen, fortæller han.

- Vi er påvirket af det. Det er især svært for nogle af vores medarbejdere at få passet børnene, siger Carsten Knudsen.

Derudover har virksomheden ikke rigtig nogle nye indkomne ordrer.

- Der er droslet voldsomt ned, og opgaver, vi skulle have lavet, er udskudt eller aflyst, siger han.

- Men vi gør lige som resten af samfundet. Vi beskytter vores medarbejdere. Vi har sat ekstra skurvogne op, så de sidder færre og spiser frokost sammen, og kontoret er lukket. Tingene kører omend lidt besværligt, lyder meldingen fra Carsten Knudsen.

Annonce

Klarer sig selv

Samme sang lyder fra Johnny Poulsen, der har Ryslinge Tagdækning og er formand i Erhvervsrådet Faaborg-Midtfyn.

- Ja, vi kan mærke det. Vi har vores entrepriseledere, hvor én er kommet mandag og onsdag og den anden tirsdag og torsdag. Rådgivere arbejder hjemmefra, derfor er beslutningerne længere tid undervejs. Så jeg vil sige, at man godt kan mærke, at tingene er blevet lidt træge, siger Johnny Poulsen om situationen lige nu.

Trods de stille tilstande, mener hverken Carsten Knudsen eller Johnny Poulsen, at de får problemer med at holde hovederne oven vande.

- Historisk set er det sådan i tagdækker-branchen, at efter påske får vi en masse opgaver, fordi folk kommer ud og opdager, at der nu trænger til at blive ordnet nogle ting. Derfor bevarer jeg optimismen, siger Johnny Poulsen, der heller ikke tænker så meget på regeringens hjælpepakke.

- Vi i Ryslinge Tagdækning har en størrelse, hvor vi ligger lige midt i mellem den størrelse virksomheder, som der er tale om i hjælpepakken. Jeg tror på, at vi klarer os selv, siger Johnny Poulsen.

Der er også optimisme at finde hos Carsten Knudsen i tømrer- og snedkervirksomheden.

- Vi er fortrøstningsfulde. Vi holder trods alt hjulene kørende endnu. Første prioritet hos os er at undgå smitte og sygdom hos medarbejderne. Anden prioritet er at sikre, at vores folk beholder deres job. Og det kommer de til, fastslår tømrermesteren.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce