Annonce
Erhverv

Tømrermester trods coronakrise: Vi kommer ikke til at fyre

Carsten Knudsen (t.v.) ejer tømrer- og snedkervirksomheden af samme navn og er desuden formand for Erhverv Midtfyn. Johnny Poulsen (t.h.) er indehaver af Ryslinge Tagdækning og er formand i Erhvervsrådet Faaborg-Midtfyn. Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen (t.v.). Rene Vaaben (t.h.)
De midtfynske håndværksmestre Carsten Knudsen og Johnny Poulsen oplever stilhed i arbejdet på grund af corona. Men de er ved godt mod og mener ikke, de har behov for regeringens hjælpepakker.

Faaborg-Midtfyn: Vi kommer ikke til at fyre.

Sådan er meldingen fra Carsten Knudsen, der ejer tømrer- og snedkerfirmaet af samme navn. Derudover er han også formand for Erhverv Midtfyn.

Men det betyder ikke, at der lige nu ikke er udfordringer på grund af corona-virussen, fortæller han.

- Vi er påvirket af det. Det er især svært for nogle af vores medarbejdere at få passet børnene, siger Carsten Knudsen.

Derudover har virksomheden ikke rigtig nogle nye indkomne ordrer.

- Der er droslet voldsomt ned, og opgaver, vi skulle have lavet, er udskudt eller aflyst, siger han.

- Men vi gør lige som resten af samfundet. Vi beskytter vores medarbejdere. Vi har sat ekstra skurvogne op, så de sidder færre og spiser frokost sammen, og kontoret er lukket. Tingene kører omend lidt besværligt, lyder meldingen fra Carsten Knudsen.

Annonce

Klarer sig selv

Samme sang lyder fra Johnny Poulsen, der har Ryslinge Tagdækning og er formand i Erhvervsrådet Faaborg-Midtfyn.

- Ja, vi kan mærke det. Vi har vores entrepriseledere, hvor én er kommet mandag og onsdag og den anden tirsdag og torsdag. Rådgivere arbejder hjemmefra, derfor er beslutningerne længere tid undervejs. Så jeg vil sige, at man godt kan mærke, at tingene er blevet lidt træge, siger Johnny Poulsen om situationen lige nu.

Trods de stille tilstande, mener hverken Carsten Knudsen eller Johnny Poulsen, at de får problemer med at holde hovederne oven vande.

- Historisk set er det sådan i tagdækker-branchen, at efter påske får vi en masse opgaver, fordi folk kommer ud og opdager, at der nu trænger til at blive ordnet nogle ting. Derfor bevarer jeg optimismen, siger Johnny Poulsen, der heller ikke tænker så meget på regeringens hjælpepakke.

- Vi i Ryslinge Tagdækning har en størrelse, hvor vi ligger lige midt i mellem den størrelse virksomheder, som der er tale om i hjælpepakken. Jeg tror på, at vi klarer os selv, siger Johnny Poulsen.

Der er også optimisme at finde hos Carsten Knudsen i tømrer- og snedkervirksomheden.

- Vi er fortrøstningsfulde. Vi holder trods alt hjulene kørende endnu. Første prioritet hos os er at undgå smitte og sygdom hos medarbejderne. Anden prioritet er at sikre, at vores folk beholder deres job. Og det kommer de til, fastslår tømrermesteren.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Én anholdt under corona-demo i Odense

Faaborg-Midtfyn

Mød hovedarkitekten live: Få svar på dine spørgsmål om de store planer for Torvet i Ringe

Erhverv

Yes, butikkerne er åbne igen!: Dorte købte farvepatroner, politikere på kjole- og buksejagt og Martin skal uddele mange krammere

Annonce