Annonce
Nyborg

Tømmermænd efter våd julefrokost på rådhuset: Regning på seks millioner skattekroner

De økonomiske tømmermænd efter en julefrokost på direktionsgangen her på rådhuset i Nyborg løber op i seks millioner kroner. Foto: Kasper Riggelsen
Prisen på en kulturundersøgelse er stadig hemmelig. Men nu sætter Nyborg Kommune beløb på omkostningerne efter julefrokost, der kostede vicekommunaldirektør jobbet.

Nyborg: Mens offentligheden fortsat bliver nægtet aktindsigt i prisen for en kulturundersøgelse, løfter Nyborg Kommune nu selv sløret for den regning, skatteborgerne skal betale efter en våd julefrokost på rådhuset den 3. december sidste år.

Julefrokosten kostede den daværende vicekommunaldirektør jobbet efter en anonym anmeldelse af seksuelle krænkelser under festlighederne på direktionsgangen.

Han blev fyret af byrådet for at have "udvist en adfærd, der er uforenelig med stillingen som vicekommunaldirektør".

Annonce

Samtidig besluttede byrådet at iværksætte en omfattende undersøgelse af, som det hedder, "kulturen i Nyborg Kommune".

Og fyringen og undersøgelsen kommer til at koste Nyborgs skatteborgere et millionbeløb.

Et gyldent håndtryk med løn og fratrædelsesgodtgørelse til vicekommunaldirektøren løber op i godt 2,3 millioner kroner.

Og selv om Nyborg Kommune fortsat ikke vil gå i detaljer med den pris, der skal betales for den omfattende kulturundersøgelse, afslører en offentlig tilgængelig såkaldt ledelsesrapportering, at der er sat yderligere tre millioner kroner af til undersøgelsen og i en intern opfølgning på den.

Med diverse andre udgifter løber regningen for følgerne af den famøse julefrokost dermed op i seks millioner kroner.

Nej til aktindsigt

Nyborg Kommune har indgået en kontrakt om kulturundersøgelsen - og en efterfølgende analyse af resultaterne - med udviklingscenteret Komponent.

Komponent er ejet af de danske kommuner og dermed også af Nyborg Kommune.

Og det er på anmodning fra Komponent - og med henvisning til offentlighedslovens bestemmelse om undtagelse fra aktindsigt i sager vedrørende "det offentliges økonomiske interesser, herunder udførelsen af det offentliges forretningsvirksomhed" - Nyborg Kommune har nægtet Fyens Stiftstidende aktindsigt i den pris, skatteborgerne skal betale for undersøgelsen.

Nyborg Kommune ønsker at være så åben som mulig om de økonomiske forhold, der er forbundet med gennemførelsen af kulturanalysen.

Direktør Anders M. Sørensen, Nyborg Kommune

Nyborgs kommunaldirektør, Lars Svenningsen, er ikke vendt tilbage på Fyens Stiftstidendes ønske om en forklaring på den fortsatte hemmeligholdelse af prisen for kulturundersøgelsen.

I stedet henviser Nyborg Kommune til direktør Anders M. Sørensen.

-  Nyborg Kommune ønsker at være så åben som mulig om de økonomiske forhold, der er forbundet med gennemførelsen af kulturanalysen, siger Anders M. Sørensen, der har kommunens økonomi og HR og personale som to af sine ansvarsområder.

-  Men omvendt har Komponent af forretningsmæssige årsager ikke ønsket, at der offentliggøres eksakte og detaljerede oplysninger om deres kontraktforhold med Nyborg Kommune. Det gælder blandt andet den aftalte økonomiske kontraktramme, og det antal timer, der er forbundet med gennemførelsen af de enkelte delopgaver, tilføjer han.

Nyborg Kommunes afgørelse er nu sendt til Ankestyrelsen, der skal vurdere, om afslaget på aktindsigt er lovligt.

Annonce

Tegn på mobning

Resultaterne af Komponents undersøgelse og analyse ventes at blive forelagt for byrådet inden sommerferien.

Undersøgelsen omfatter alle medarbejdere med tilknytning til Nyborg Kommune. De har modtaget et spørgeskema med en lang række spørgsmål om seksuelle krænkelser, tryghed og trivsel.

Og ifølge et såkaldt informationsbrev fra Komponent, Fyens Stiftstidende er i besiddelse af, afslører de ansattes svar på spørgsmålene, at "der kun er meget få tegn på en meget alvorlig usund kultur".

Men der er ikke desto mindre tegn på, at "nogle føler sig krænket af nedsættende seksualiseret tale", ligesom Komponent vurderer det som "alvorligt", at spørgeskemaundersøgelsen afslører tegn på mobning i dele af den kommunale organisation.

Endelig er der ifølge informationsbrevet også tegn på, at "det ikke er trygt at tale om trivsel" blandt de ansatte.

Komponent har nu taget fat på at gennemføre en række inteviews med ansatte i Nyborg Kommune, og først når de er gennemført, vil der være et klart billede af, hvordan det står til med kulturen.

Annonce

Lederseminar

Eftersom der endnu ikke er noget endeligt resultat af Komponents undersøgelse, er der heller ikke nogen, der i dag ved, hvad der skal sættes i værk for at komme en eventuel usund kultur  til livs.

Men Nyborg Kommune er tilsyneladende beredt på, at der bliver noget at komme efter.

For af de seks millioner kroner, efterdønningerne efter julefrokosten på rådhuset den 3. december sidste år kommer til at koste kommunens skatteborgere, er der blandt andet sat et ikke nærmere specificeret beløb af til lederseminarer og udvikling.

- De i alt seks millioner kroner, der er afsat i budgettet, dækker over et samlet budget på tre millioner kroner til Komponents gennemførelse af selve analysen af ledelses- og organisationskulturen og til vores interne udgifter til opfølgning på analysen til brug for blandt andet udvikling, læring, uddannelse, lederseminar og frikøb af interne ressourcer, forklarer direktør Anders M. Sørensen.

Ifølge Fyens Stiftstidendes oplysninger finder det første lederseminar med kulturen i Nyborg Kommune på dagsordenen i øvrigt sted allerede den 30. maj.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Nyborg

Kaos på rådhuset i Nyborg fortsætter: Kommunaldirektør sygemeldt - igen

Erhverv For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Smerter i hælen sendte 11-årige Adam ud på sidelinjen - nu hjælper en specialsål ham og andre børn tilbage på fodboldbanen

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Kerteminde

Mindst tre biler udsat for seriehærværk i central handelsgade: Kristian og Tine fik i ly af mørket smadret sidespejle

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Dobbelt op på bundlinjen trods prisstigninger og megen regn: - Det er sgu lige ved at være det bedste, vi har lavet

Odense

Specialbutik med mange år på bagen rykker ind i Odenses gågade: - Vi føler, at vi hører til herinde

Annonce