Annonce
Navne

Tømmerhandleren kunne selv

Tømmerhandler Flemming Kroer - 70 år i morgen - har ingen planer om at lægge op de første mange år.

Flemming Kroer, 70 år i morgen, repræsenterer den gode historie om manden, der havde fremdrift nok til at komme frem i verden uden at have fået noget som helst forærende Af Bjarne Gregersen Foto: Hans Sturesson

NYBORG: Flemming Kroer repræsenterer den gode historie om manden, der havde fremdrift nok til at komme frem i verden og skabe det, han har i dag, uden at få noget som helst forærende. Han, der i morgen fylder 70 år, er ejer af Kroer Tømmerhandel med salgssteder i Nyborg, Ringe, Kerteminde, Nyborgvej i Odense og i Tarup.

Læredrengen fra Kerteminde Trælasthandel begyndte som selvstændig med 80.000 kr. på lommen. Han er nu chef for ca. 150 medarbejdere, og trælasthandlen omsætter for knapt 300 mio. kr. om året.

Selv synes han ikke, der er så meget at fortælle om. Han er søn af en arbejder på Kolds Savværk i Kerteminde, og faderen nåede at have 50 års jubilæum som medlem af sin fagforening .

Flemming Kroer bærer i dag det guldarmbåndsur, som faderen fik i jubilæumsgave.

Det var Flemming Kroers engelsklærer i skolen i Kerteminde, som mente, at det var noget for Flemming af komme i lære i en trælasthandel og sådan blev det.

Efter at have aftjent værnepligten kom Flemming Kroer tilbage til Kerteminde Trælasthandel. Den 1. april 1960 blev han ansat i Nyborg forenede Trælasthandler på havnen. Det blev til lidt over 15 år. Så kom det til et brud med ejeren. Selv siger Flemming Kroer diplomatisk om den sag:

- Det blev til nogle bristede forventninger til fremtiden. Så ville jeg ikke være der mere.

Annonce

Kunderne kom til Kroer

Han tog beslutningen om at blive selvstændig og stiftede 1. november 1976 Kroers Tømmerhandel A/S, der siden har vokset sig til det nuværende stade.

- Der gik ikke fire år, før jeg havde halvdelen af Nyborg Trælasthandels kunder. De, kunderne, kom ganske enkelt til mig. De ville handle med mig. Det gik så let, så jeg knapt forstår det i dag, men jeg var jo også i mine allerbedste alder, siger Flemming Kroer.

Kroers Tømmerhandel har adresse på Lyøvej i Nyborg. Det er placeret på jord, som han fik forløbsret til.

- Det nægtede kommunen mig, men så en dag sagde borgmester Børge Jensen: - Jamen, så får du det sgu, som du vil have det, husker Flemming Kroer.

Han overtog en kornmark på Lyøvej - og høstede selv. I dag er der 12.000 kvadratmeter under tag på det 32.000 kvadratmeter store areal.

I 1986 blev Nyborg forenede Trælasthandler solgt til Det danske Trælastkompagni lige for næsen af Flemming Kroer. Han købte den dog af kompagniet i 1989, og det var første gang, at det ikke købte, men solgte en trælasthandel. Fire måneder efter overtog Flemming Kroer KFK?s trælasthandel i Ringe. I 1991 købte han sin gamle læreplads, Kerteminde Trælast. Trælasten på Nyborgvej i Odense fulgte efter i 1993 og den i Tarup i 2000.

Alle forretningerne er tilsluttet XL-byg, som er en markedsføringskæde for i alt 250 selvstændige byggemarkeder i Danmark, Norge og Sverige. XL-byg er stiftet af indkøbsforeningen DITAS, hvor Flemming Krøyer i mange år har siddet i bestyrelsen.

Fond blev stiftet

Flemming Kroer mistede sin hustru for nogle år siden. Han har ingen børn, og derfor er Kroers Fond stiftet. Fonden og Kroer Tømmerhandel Holding A/S ejer nu Kroers Tømmerhandel A/S med de fem afdelinger.

- På sigt er det meningen, at Kroer Fonden skal drive tømmerhandlen videre efter mig, siger Flemming Kroer med tryk på sigt, for han ligner ikke en mand, der er til sinds at forlade sit livsværk de første mange år.

Han har valgt fondsløsningen, da arveafgifterne er så voldsomt store, at det ville være helt uoverkommeligt for f.eks. medarbejderne at overtage virksomheden.

Flemming Kroer har aldrig blandet sig i det offentlige liv, men har koncentreret sig om sin virksomhed og om branchen. Foruden medlemsskabet af bestyrelsen i DITAS er han med i bestyrelsen for Trælasthandlerforeningen for Fyns Stift.

Privat bor Flemming Kroer på Gl. Vindingevej i Nyborg. Her har han en grund på 19.000 kvadratmeter. En del er eng, hvor der går får. Resten er en flot anlagt have:

- Den holder jeg meget af. Der går ikke en dag, uden at jeg er ude i den, siger tømmerhandler Kroer.

I anledning af 70 års dagen holder Flemming Kroer reception i dag, fredag, kl. 13 til 17 på Hotel Nyborg Strand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Fyn

Meteorologer: Ingen tegn på vinter - lavtryk med mere regn nærmer sig

Annonce