Annonce
Nordfyn

Tøjbutik lukker: Fru Lund siger stop efter 19 år

Gitte Lund har efter mange år med to virksomheder valgt at koncentrere sig om sin danseskole og lukke tøjbutikken i Adelgade. Foto: Thomas Gregersen

Bogense mister endnu en markant del af sit handelsliv fra nytår, når Gitte Lund lukker sin tøjbutik.

Bogense: Det er både med en vis smerte og en lille lettelse, at Gitte Lund fra starten af det nye år har valgt at dreje nøglen om for sin kendte tøjbutik i Adelgade. Det sker efter 19 år i gadebilledet, hvor Fru Lund også er blevet et kendt navn uden for kommunegrænsen.

- Jeg har virkelig elsket min butik i alle årene. Jeg har haft nogle dygtige medarbejdere og nogle meget trofaste kunder gennem alle årene, så det har været en rigtig svær beslutning. Det piner mig - også i forhold til kollegerne i byen, når det nu lige sker samtidig med, at Skohuset på den anden side af gaden har taget samme beslutning, siger Gitte Lund.

En af årsagerne til, at det bliver nu fra nytår, er, at lejekontrakten for lokalerne udløber den 31. januar, og Gitte Lund kan ikke se sig selv forlænge aftalen mange år frem.

- Jeg fylder 60 lige om lidt, og hvis jeg kunne sætte mig for ét eller to år mere, havde jeg måske gjort det. Men der er meget arbejde i det, og i alle årene har jeg drevet min danseskole ved siden af, så der er lagt rigtigt mange timer i forhold til familien. Nu vil jeg gerne prøve nogle andre sider af livet og at kunne tage to-tre ugers ferie i træk, siger Gitte Lund.

Annonce

- Min oplevelse er, at hvis man griber det rigtigt an, så kan man godt drive en god butik i Bogense hele året.

Gitte Lund, indehaver af Fru Lund

Noget at bygge på

Den nordfynske butiksejer håber, at nogen går rundt med iværksætterplaner og en god idé, så Bogense ikke skal have et nyt tomt butiksvindue på en af de mest synlige og centrale placering.

Og hun er gennem årene blevet kontaktet af flere interesserede.

- Der har været et par stykker, som ikke kunne få lov i banken, og der er også nogen, som stadig går og regner på det. Min oplevelse er, at hvis man griber det rigtigt an, så kan man godt drive en god butik i Bogense hele året.

- Der er noget at bygge på. Man kan starte helt forfra i en anden branche, eller man er velkommen til at overtage mit inventar - og endda skiltet med navnet på facaden, hvis man har lyst til det, siger Gitte Lund.

Absolut sidste åbningsdag for Fru Lund bliver lørdag den 5. januar, hvis der stadig er varer på stativerne til den tid.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce