Annonce
Erhverv

Tøjbutik i Svendborg lukker: Men ejeren åbner ny butik på samme adresse

Miriam Frank lukker sin tøjbutik, Mustus, og åbner en ny på samme adresse. Den bliver anderledes, men meget mere kan hun ikke sige nu. Foto: Katrine Becher Damkjær
Dametøjsbutikken Mustus lukker, men indehaveren har ikke sagt lejemålet op. I stedet varsler hun åbningen af en ny butik med et helt nyt koncept, som hun dog ikke er klar til at kaste lys over endnu.

Svendborg: Miriam Frank var lidt i tvivl om, hvorvidt det giver mening at tale om et ophørsudsalg.

Men faktum er, at hun har sendt en mail ud til sine kunder med besked om, at hun lukker sin tøjbutik, Mustus på Klosterplads i Svendborg, og der er store rabatter at hente, fordi butikken skal tømmes hurtigst muligt.

- Jeg havde mest lyst til at skrive ophør, men turde ikke. For folk skal ikke tro, vi lukker helt, siger Miriam Frank, der forklarer, at hendes forretning i Kongensgade i Odense samt Mustus' webshop fortsætter som hidtil.

Og hun har heller ingen planer om at trække stikket endegyldigt i det tidligere posthus i Svendborg.

- Men vi kan godt mærke, at det er en svær branche. Vi har masser at lave de tre måneder om sommeren, men det er en stor butik, og det føles ret overvældende for kunderne at komme ind i den på de stille dage, siger Miriam Frank, som oplyser, at hun sammen med ejerkredsen - butikken er familieejet - har forsøgt at tænke kreativt på det seneste.

Annonce

Noget andet

De er kommet frem til, at der nu skal sælges helt ud, så butikken kan lukkes i begyndelsen af februar.

Herefter skal der bygges om i tre uger, og planen er, at dørene igen skal slås op 1. marts.

- Det er slut med Mustus, som folk kender den i dag. I stedet laver vi noget nyt og spændende, som også kan tiltrække folk, der ikke lige er interesserede i at kigge på kjoler, og som kan give en aktiv butik 12 måneder om året, siger Miriam Frank, der lader forstå, at det ikke nødvendigvis skal være tøj, som skal være i fokus. Og meget mere er hun ikke klar til sige.

- Det er ikke 100 procent på plads endnu. Og det kommer også an på, hvor mange penge vi tjener på at tømme butikken, siger hun.

Mustus åbnede i Svendborg i 2013 og har lige fra starten haft onlineshop, og i sommeren i år kom butikken i Odense til, oplyser Miriam Frank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];