Annonce
Erhverv

Tøjbutik i Svendborg lukker: Men ejeren åbner ny butik på samme adresse

Miriam Frank lukker sin tøjbutik, Mustus, og åbner en ny på samme adresse. Den bliver anderledes, men meget mere kan hun ikke sige nu. Foto: Katrine Becher Damkjær
Dametøjsbutikken Mustus lukker, men indehaveren har ikke sagt lejemålet op. I stedet varsler hun åbningen af en ny butik med et helt nyt koncept, som hun dog ikke er klar til at kaste lys over endnu.

Svendborg: Miriam Frank var lidt i tvivl om, hvorvidt det giver mening at tale om et ophørsudsalg.

Men faktum er, at hun har sendt en mail ud til sine kunder med besked om, at hun lukker sin tøjbutik, Mustus på Klosterplads i Svendborg, og der er store rabatter at hente, fordi butikken skal tømmes hurtigst muligt.

- Jeg havde mest lyst til at skrive ophør, men turde ikke. For folk skal ikke tro, vi lukker helt, siger Miriam Frank, der forklarer, at hendes forretning i Kongensgade i Odense samt Mustus' webshop fortsætter som hidtil.

Og hun har heller ingen planer om at trække stikket endegyldigt i det tidligere posthus i Svendborg.

- Men vi kan godt mærke, at det er en svær branche. Vi har masser at lave de tre måneder om sommeren, men det er en stor butik, og det føles ret overvældende for kunderne at komme ind i den på de stille dage, siger Miriam Frank, som oplyser, at hun sammen med ejerkredsen - butikken er familieejet - har forsøgt at tænke kreativt på det seneste.

Annonce

Noget andet

De er kommet frem til, at der nu skal sælges helt ud, så butikken kan lukkes i begyndelsen af februar.

Herefter skal der bygges om i tre uger, og planen er, at dørene igen skal slås op 1. marts.

- Det er slut med Mustus, som folk kender den i dag. I stedet laver vi noget nyt og spændende, som også kan tiltrække folk, der ikke lige er interesserede i at kigge på kjoler, og som kan give en aktiv butik 12 måneder om året, siger Miriam Frank, der lader forstå, at det ikke nødvendigvis skal være tøj, som skal være i fokus. Og meget mere er hun ikke klar til sige.

- Det er ikke 100 procent på plads endnu. Og det kommer også an på, hvor mange penge vi tjener på at tømme butikken, siger hun.

Mustus åbnede i Svendborg i 2013 og har lige fra starten haft onlineshop, og i sommeren i år kom butikken i Odense til, oplyser Miriam Frank.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce