Annonce
Fyn

Tæt trafik over Fyn i dag: Myldretidstrafik blander sig med ferierejsende

Arbejdet med at udvide E20 mellem Odense SV og Gribsvad ved Aarup kan give forsinkelser i trafikken på E20 onsdag eftermiddag og aften og igen søndag aften. Arkivfoto: Michael Bager.
Snævrere vognbaner og sænket hastighed på E20 over Vestfyn kan onsdag, torsdag og søndag give køkørsel og forsinkelser, forudser Vejdirektoratet.

Fyn: Med udsigt til endnu en af forårets helligdage forudsiger Vejdirektoratet tæt trafik på den Fynske Motorvej onsdag eftermiddag og torsdag middag, når danskere kører mod Jylland for at holde miniferie i forbindelse med Kristi himmelfartsdag torsdag.

Vejdirektoratet forventer tæt trafik med risiko for kødannelser onsdag eftermiddag og aften, når myldretidstrafikken blander sig med ferietrafik. Det vil især kunne mærkes omkring de større byer langs motorvejen.

Torsdag ventes trafikken at være mest koncentreret i timerne omkring middag - særligt på Vestfyn og på motorvej E45 omkring Kolding.

Hjemrejse-trafikken over Fyn i retning mod Sjælland ventes at forløbe uden større problemer, men der er som bekendt et vejarbejde i gang mellem Aarup og Odense SV, hvor E20 skal udvides med en tredje vognbane. Hastighedsbegrænsningen er derfor sænket til 80 km/t, og vognbanerne er blevet indsnævret. Vejdirektoratet forudser, at det kan give forsinkelser for bilisterne i de sene aftentimer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce