Annonce
Odense

Tæt på byen: Her banker et blå-hvidt hjerte

Her banker et blå-hvidt hjerte. Foto: Klaus Knakkergaard

I podcasten "Stemmer fra Ådalen" tager fans, journalister og iagttagere øens største sportsbrand under kærlig behandling.

Fra et omklædningsrum buldrer bassen fra en ghettoblaster. Et af klubbens ungdomshold har lige spillet kamp, og at dømme ud fra stemningen, har "striwerne" vundet igen.

Sang, kampråb og toner fra en "absolut most wanted" playliste fylder de klinkebelagte gange, hvor der på en væg hænger en liste over OB-spillere, der har fået debut på de danske landshold. Et andet sted hænger holdbilledet med klubbens førstehold anno 2017, og lige over for det lokale, der tidligere husede fanshoppen, hænger den tidligere angriber Marcus Pedersen, der kækt peger mod beskueren - formentlig efter en af sine syv scoringer i den stribede trøje.

Det her er hjertet i Odense Boldklub. Og i det lokale, Marcus Pedersen peger mod - den tidligere fanklub - er tre mænd i 30'erne i gang med at undersøge, hvordan pulsen slår. Alle tre journalister og alle tre med et forhold til byens største klub. De er Martin Davidsen, Morten Skov og Kristian Østerby.

Og mens ungdomsholdet lader sejrsangen fylde Ådalens gange, sætter de tre mænd sig til mikrofonen for at lade argumenter, analyser og meninger fylde den digitale æter med podcasten "Stemmer fra Ådalen". Initiativtager, redaktør og "ejer" af programmet er Martin Davidsen. Tidligere journalist på blandt andet Tipsbladet, men nu efter hjemkomsten til Fyn freelance-journalist med blandt andet podcasten her som forretningsidé

- Jeg synes, der manglede et medie, der virkeligt gik i dybden med Odenses største sportsbrand. Der er flere medier, der dækker OB og som gør det godt, men ikke på den måde, som Stemmer Fra Ådalen er tænkt. Det er et radioformat, hvor vi med forholdsvis få midler kan nå ret langt ned i dybden. Hvis det, vi laver, var en artikel, ville den jo fylde 50.000 tegn. Det ville de færreste have tid til at skrive eller læse. Det kan podcastformatet, fortæller han.

Sådan lytter du til Stemmer fra Ådalen

Stemmer fra Ådalen kan findes flere steder.På Soundcloud kan du lytte direkte fra din browser via linket: https://soundcloud.com/obstemmer

Du kan også downloade podcasten til din mobiltelefon ved at søge på "Stemmer fra Ådalen" i din podcast-app.

Se mere på www.obstemmer.dk

Stemmer fra Ådalen optages primært i den tidligere fanshop i Ådalen. Her hvor de stribede hjerter banker højest. Foto: Klaus Knakkergaard

En forretning

Det er Martin Davidsen, der skriver manus til hver udsendelse. Det er ham, der kontakter eventuelle gæster, det er ham, det er ham, der låner lokalerne i Ådalen, og det er ham, der økonomisk har et incitament til at drive værket.

- Jeg gør dette som en del af min freelance-forretning. Jeg bruger vel omkring 10 timer om ugen på det, og det er for meget, hvis jeg ikke kan gøre det som en del af mit arbejde. Det er ret vigtigt at understrege, at dette ikke er noget, som OB betaler mig for at gøre. Stemmer fra Ådalen er 100 procent uafhængigt af klubben, siger Martin Davidsen.

Morten Skov nikker. Han er en af de faste gæster i magasinet og har blandt andet en fortid i klubbens kommunikationsafdeling. Blandt andet derfor har en ret klar fornemmelse for, hvorfor podcasten og klubben skal holdes adskilt.

- Det er vigtigt, at vi er uafhængige af OB. Man har et andet budskab, når man er ejet af en klub. Vi skal kunne svine præstationerne, hvis det kræver det, og det er svært, hvis du møder ind som ansat i samme virksomhed som spillerne, siger han.

Hvad er en podcast

Podcast er et format til udgivelse af især lyd på internettet.Det bruges af både store og mindre medier, blandt andet lægger DR langt de fleste af sine radioudsendelser ud som podcast.

Metoden er også brugt flittigt af mindre medier, fordi det er forholdsvis billigt og let at producere en podcast.

Der findes et hav af apps til smartphone, der gør det muligt at abonnere på podcast. På den måde får du automatisk besked, når der er en ny podcast klar til dig.

Dagens gæst DR Fyn-journalist Kristian Østerby har en baggrund fra blandt andet Tipsbladet, hvor han blandt andet fulgte OB. Foto: Klaus Knakkergaard
Annonce

Nørderi

Dagens udsendelse bakker op om den påstand. OB har netop tabt 3-0 i Randers, og der bliver ikke lagt fingre imellem, da kampen snakkes igennem for åben mikrofon. Martin Davidsen har på forhånd bestemt emnerne og han lader på skift sine to gæster analysere på "nedsmeltningen", som den kaldes, inden han leder slaget videre i en perspektiverende tone - den næste kamp mod Horsens.

En lytter har lagt en statistik op på programmets Facebook-side, og den går mere end almindeligt i dybden med Horsens-taktikken med at trække tiden ved især dødboldsituationer. At kalde det nørderi er en underdrivelse. Og det er med til at tiltrække både gæster og lyttere.

- Det er fedt at få lov til at snakke om det, jeg interesserer mig virkelig meget for. Og så er det fedt at høre andre snakke om det. For mig er det her ikke et job, det er noget, jeg gør, fordi det interesserer mig, forklarer Morten Skov.

De tre optager cirka en times podcast, som Martin Davidsen efterfølgende klipper sammen om lægger ud til lytterne ganske gratis.

- I det her ligger også en iværksætterdel, som er interessant. Så jeg håber, at nogen vil være med til at få det til at leve. Som det er lige nu, er det som sagt ikke rentabelt som en del af forretningen, til gengæld er det noget, der interesserer mig. Men jeg håber, at nogen på et tidspunkt vil være med til at få det til at fungere økonomisk, siger han.

For der er efter modtagelsen på diverse sociale medier at dømme gang i et populært projekt i den uofficielle del af Ådalen. Hvor mange der lytter med, vides ikke præcist, da Apple ikke oplyser antal afspilninger og downloads, men har du ikke hørt med endnu, så se hvordan i faktaboksen.

Er du fan?

Artiklen om "Stemmer fra Ådalen" er første afsnit i en serie om odesenaske fans.I en række artikler vil vi gå tæt på dem, der følger byens sportsklubber i tykt og tyndt.

Og det er måske dig, vi leder efter. Er du fan af et hold, er dit blod farvet efter klubbens farver, og definerer holdets succes dit humør, så vil vi meget gerne snakke med dig.

Send en mail til journalist Klaus Knakkergaard på klkn@jfmedier.dk eller ring 65455817.

Det kræver faktisk ikke det store udstyr at producere en times podcast i god kvalitet. Det er formatets helt store fordel. Foto: Klaus Knakkergaard
Den tidligere OB-angriber Marcus Pedersen kigger med fra sin plads i Ådalens gange. Foto: Klaus Knakkergaard
Morten Skov arbejdede tidligere i OB's kommunikationsafdeling. Det gør ham dog på ingen måde inhabil i forhold til at sige sin ærlige mening om klubben, som han følger i tykt og tyndt. Foto: Klaus Knakkergaard
Martin Davidsen er hovedkraften bag Stemmer fra Ådalen. Det er ham, der suverænt lægger mest arbejde i projektet, som han håber kan blive en del af sin freelance-foretning. Foto: Klaus Knakkergaard
Foto: Klaus Knakkergaard
Foto: Klaus Knakkergaard
Foto: Klaus Knakkergaard
Annonce
Erhverv For abonnenter

De første har allerede meldt sig: Der er interesse for at købe Valdemars Slot

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Fyns Politi med opråb efter ny videovold: - Tal med jeres børn om deling af voldsvideoer

Sport For abonnenter

Cykling Odense står klar med nye talenter: De er i spil til næste kuld af landsholds baneryttere

Assens

Odensevej spærret i flere timer: Voldsom brand i stråtækt hus

Sport

Inter: Eriksen har det godt og er i god form

Danmark

Onsdagens coronatal: For femte dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Navne For abonnenter

Bent og Ingelise sagde farvel til livet samme dag - Bent var i mange år manden bag Blumøllers udvikling

Kerteminde

Billede skaber stor debat: Men skal kommunen fjerne ukrudtet? - Vi mangler at diskutere retningslinjerne

Danmark

Familie på fem bor på få kvadratmeter: Livet på en husbåd er besværet værd

Odense

47-årig fængslet for storstilet narkohandel i Odense

Odense For abonnenter

Advarer mod parkeringsfælde: - Umuligt at vide, at man ikke må holde der

Sport

Forventning blev til skuffelse hos Cykling Odense: Italien snuppede OL-guldmedaljen for næsen af danskerne

Annonce