Annonce
Fyn

Tæt drama hos De Radikale: Bagland foretrækker Hersom i stedet for Helveg

Camilla Hersom, som her ses ved søndagens valgfolkemøde i Odense, har i dag fået en større stjerne i det radikale bagland end Rasmus Helveg Petersen, der ellers tidligere er blevet tildelt den mest attraktive radikale valgkreds på Fyn. For da de radikale medlemmer i forbindelse med den årlige generalforsamling i foråret skulle stemme om den foretrukne folketingskandidat, var det Camilla Hersom, der vandt afstemningen. Foto: Michael Bager.
Sidste år vandt Rasmus Helveg Petersen kampen om den mest attraktive radikale valgkreds på Fyn. Men nu har Camilla Hersom større støtte i det radikale bagland.

Et af valgets mest spændende fynske dramaer foregår hos De Radikale, hvor tidligere klimaminister Rasmus Helveg Petersen og den tidligere radikale gruppeformand Camilla Hersom kæmper om at få det fynske mandat, som partiet står til i meningsmålingerne.

Første slag vandt Rasmus Helveg Petersen, da de radikale medlemmer i Odense sidste år gav ham førsteretten til at vælge den mest attraktive opstillingskreds i Odense. Men nu er stemningen skiftet til fordel for Camilla Hersom.

Da de radikale medlemmer i forbindelse med den årlige generalforsamling i foråret traditionen tro skulle stemme om den foretrukne folketingskandidat, pegede et flertal på Camilla Hersom. Det usædvanlige kursskiftet forklarer formanden for Odense Radikale Venstre, Kristian Grønbæk, på denne måde:

- Hun har været meget synlig det seneste år og holdt en fin tale på generalforsamlingen, siger han og forsøger ellers at afdramatisere det radikale skifte.

Partiet har da heller ingen spidskandidat, og det er alene de personlige stemmer fra fynboerne, der afgør, hvem der bliver valgt. Og netop det er den eneste kommentar, Rasmus Helveg har.

- De eneste, der afgør, hvem der bliver valgt, er vælgerne. Vi har sideordnet opstilling og ingen spidskandidat, understreger han.

Som noget nyt har de radikale kandidater på Fyn skrevet under på, at de ikke vil modarbejde de øvrige partifæller i jagten på en plads i Folketinget.

Både Rasmus Helveg og Camilla Hersom gled ud af Folketinget ved De Radikales katastrofale valg i 2015. Dengang var han opstillet på Sjælland. Hun på Fyn.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce