Annonce
Spørg os om corona

Tænk jer om, inden I skælder ud: Her er jeres løsninger på konflikter om håndsprit i butikkerne

Man skal tænke sig om, inden man irettesætter andre, der ikke ser ud til at have brugt håndsprit - og man skal huske at gøre det med et smil, påpeger flere af avisens læsere. Foto: Peter Leth-Larsen

Siden hun fik en påtale fra en anden kunde, har Anne-Louise Jensen fra Tarup sørget for at stille sig tæt op ad butikkernes dispensere, når hun tager sin egen håndsprit på. Fyens Stiftstidende har spurgt læserne om andre idéer til, hvordan man kan skabe tryghed og undgå konflikter omkring brugen af håndsprit. Du kan læse et udpluk af kommentarerne herunder.

Susanne Weller Bertelsen:

- I stedet for at “knytte sylten”, holde kæft, blande sig uden om, lege politibetjent med mere kunne man jo tale sammen. Jeg oplever også folk valse ind i forretningerne uden at benytte den opsatte håndsprit og uden et ord til den, som er i færd med at spritte. Konflikter kunne undgås ved at give et lille smil og oplyse, at man har altså har sprittet med egen sprit. Det gør jeg selv.

Iben Andersen:

- Jeg bruger min egen, men også butikkens. Men jeg ville da aldrig bede andre om det ved at sige, at de skulle. Det bestemmer folk selv. Man kan jo ikke altid se, hvornår folk tager deres egen håndsprit på.

Stine Thomsen:

- I første omgang til jer, der betaler med penge. I ødelægger ekspedienternes hænder, da vi skal spritte af hver gang. Det bliver til mange gange om dagen. Tak til jer, der bruger kort.

Karen Marie Kjær Jensen:

- Til det med at trykke koden kan man bruge en kuglepen. Det gør jeg. Jeg har faktisk en fin, lille en i min pung.

Christian Hansen:

- Det handler nok om, at folk bare vil se, man spritter sine hænder af. Jeg spritter enten mine hænder af i butikken eller ude i bilen, men gør jeg det i bilen, så ser folk det ikke, og det er der, problemet opstår, for så spritter jeg ikke, når jeg kommer ind i butikken. Og så tror folk, jeg ikke spritter mine hænder af. Så man skal tænke sig om, inden man siger noget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce