Annonce
Søsiden

Tåsinge-familie plukkede aftensmaden: Sådan spiser vi østers

Ude på Vadehavs-banken snuppede Per Størling fra Troense en nyplukket østers og kunne melde om en god og frisk smagsprøve: - Østers er fantastisk. En flot oplevelse. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
- Vi elsker sådan noget med muslinger og østers, siger Ingegerd Størling fra Troense.
Annonce

VADEHAVET: For Tåsinge-ægteparret Størling med datter og svigersøn lå menuen fast denne aften. På turen med Mandøpigen plukkede de et par spandfulde østers ude på banken i Vadehavet. Senere på dagen ventede tilberedningen, og den var i kyndige hænder hos denne familie:

- Vi har været på flere østers-ture både i Danmark og i Sydfrankrig. Turen i dag har været en rigtig god oplevelse med kombinationen af sejlads, sæler og østers, fastslår Per Størling, Troense, mens Mandøpigen sejler retur mod Kammerslusen.

- Vi tager halvdelen af østerserne rå med forskellige lækkerier, fortæller Per Størling, Troense. Foto: Søren Stidsholt Nielsen


Jeg har spist mange østers. De smager fantastisk.

Per Størling, Troense


Per Størling havde sin østerskniv med ud på banken. Her snuppede han en smagsprøve inden aftenmåltidet:

- Vi tager halvdelen af østerserne rå med forskellige lækkerier, bl. a. balsamico-eddike, finthakkede skalotteløg, lidt finthakket og revet ingefær, måske revet æble og så lidt æblecider.

- Resten gratinerer vi i ovn. De får også med lidt olie og eddike, rasp, måske en klat smør og noget parmesan-ost, fortæller Per Størling:

- Jeg har spist mange østers. De smager fantastisk. En flot oplevelse. Skønt, lyder det fra Per Størling.

Annonce

- En fantastisk tur

Familien Størling fra Troense havde en "fantastisk dag" på Mandøpigen og ude på østersbanken. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Ingegerd Størling, Troense:  - Jeg er med herude på grund af ønsket om at se noget andet end alt det skønne, vi har på Tåsinge. Foto: Søren Stidsholt Nielsen

Familien har taget nogle dages ferie og lejet et sommerhus på Rømø og har bl. a. set stæreflokke - sort sol - ved Aventoft nede omkring den dansk-tyske grænse.

Ingegerd Størling, Troense:

- Jeg er med herude på grund af ønsket om at se noget andet end alt det skønne, vi har på Tåsinge. Og så elsker vi sådan noget med muslinger og østers. Vi kunne se, at det var en god kombination med, at vi kunne komme ud og opleve Vadehavet.

- En fantastisk tur, helt sikkert. Den har oversteget mine forventninger, siger Ingegerd Størling:

- Det specielle har været at sejle ud med båden og se havørne og sæler og så, at der lige pludselig ligger en østersbanke, hvor man kan plukke løs - og sejle hjem igen. Østers smager dejligt. De er meget salte, men de smager godt.

- At komme ud med det her lidt skøre fartøj er jo også en oplevelse i sig selv, siger Per Severin Hansen, Odense. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce

- Skørt fartøj en oplevelse i sig selv

Familiens svigersøn, Per Severin Hansen, Odense holder som lystfisker også meget af natur og friluftsliv på og tæt ved havet:

- Vi har i dag fået et stort indtryk af naturen med havørne, sæler og østers og hober af vadehavsfugle. At komme ud med det her lidt skøre fartøj er jo også en oplevelse i sig selv. Det har været sjovt at samle østers og få lidt at vide om, hvad det er for noget, vi går og roder i her - og så tilbage på skibet og få et glas champagne og en frisk østers, siger Per Severin Hansen:

- De smagte udmærket. Men man skal huske at tømme dem for havvand først, siger han og refererer til sin oplevelse ude på østersbanken. Her gled en havvandfyldt østers indenbords - og kom meget hurtigt ud på havbunden igen.

Per Størling, Troense, giver sin svigersøn Per Severin Hansen, Odense en lille lektion i åbning af østers-skal. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Østers ad libitum - ude midt i Vadehavet. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Undervejs til og fra østersbanken kan der betragtes både sæler, flokke af vadehavsfugle og havørne. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Tilbage om bord på Mandøigen er et igen tid at tage de lånte waders af. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce