Annonce
Kerteminde

Tålmodigheden sat på prøve hos 'hjemløse' foreninger: Fik Shubidua-foredrag spoleret i 'irriterende' idrætshal

Christian Barding, der er chef i Kerteminde Kommune, fortæller om de kommende forbedringer på salen på Troelskærskolen. Foto: Malena Rønnow
Munkebos foreninger har været genhuset, siden deres faste mødested blev inddraget, og løsningen har ikke været ideel for dem. Der er dog sat dato på, hvornår en ny, permanent løsning står klar.

Munkebo: Gennem længere tid har en række foreninger i Munkebo været hjemløse, eller har været nødt til at mødes i Munkebo Idrætshal, hvor adgangsforholdene volder problemer for deltagerne.

Oprindeligt mødtes Munkebo Seniorhøjskole for eksempel i bibliotekets mødesal, men da biblioteket blev inddraget, fordi der skulle bygges et nye kultur- og administrationscenter, blev Seniorhøjskolen flyttet til festsalen på Troelskærskolen.

Men den gamle gymnastiksal står foran en større renovering, og derfor blev seniorhøjskolen flyttet ned i Munkebo Idrætshal, indtil salen stod færdig.

Annonce

Det har fået et medlem af Munkebo Seniorhøjskole, Ulla H. Sørensen, til at kontakte Fyens Stiftstidende med spørgsmålet om, hvad status mon er på renoveringen af Troelskærsalen. Hun hører nemlig til dem, der ikke er glad for løsningen med Munkebo Idrætshal.

- Det er irriterende. Vi havde et foredrag om Shubidua for nylig, hvor der også blev sunget og spillet. Men akustikken var så dårlig, at ham, der holdt oplægget, heller ikke syntes at det var sjovt, fortæller Ulla Sørensen.

Det er ikke kun akustikken, der er bøvl med i idrætshallen.

- Trappen er farlig, og det er hverken særlig socialt eller hyggeligt. Og oveni det hele, er lyset sat til sådan en timer, så det slukker efter et bestemt stykke tid, hvis man sidder stille og lytter til foredraget.

Færdig om et års tid

Der er sat tre millioner af til at renovere den gamle gymnastiksal, så den kan danne en tidssvarende ramme om foredrag, dans og andre aktiviteter.

Byggeriet skulle være gået i gang i september i år, men er blevet forsinket.

- Vi går i gang 9. januar, og planen er, at salen står færdig 1. august. Fordi byggeriet er blevet forsinket, er det også muligt for kommunens foreninger at benytte salen året ud, hvis de ønsker det, forklarer Christian Barding, der er chef for kultur, fritid og faciliteter i Kerteminde Kommune.

Det er nogle år siden, at der sidst er blevet spillet bold og klatret i ribber i salen på Troelskærskolen, og der er lagt op til en større forvandling.

- Der bliver lavet nye, store facadevinduer, så der kan komme dagslys ind. Der kommer nyt akustikloft og teleslyngeanlæg, nyt gulv, ny belysning og ny ventilation og så kommer der et te-køkken med service til 200 mennesker, fortæller Christian Barding, da han viser rundt i salen.

Munkebos foreninger kommer til at dele salen, der skal hedde Troelskærsalen, med Kerteminde Kommune, men Christian Barding pointerer, at foreningerne ikke bliver sat på gaden af den grund.

- Foreningerne skal ikke være bekymrede for, at de ikke kan bruge salen, fordi kommunen sætter sig på den. Det er bestemt ikke de intentioner, der ligger i det.

- Hvis kommunen skal samle medarbejderne til et stort møde, er det oplagt at bruge salen, hvis den er ledig. På den måde skal vi deles om den, men intentionen med forbedringerne er at få en sal, der kan blive brugt til gavn og glæde for både kommunen, men bestemt også i lige så høj grad for foreningerne, siger han.

Annonce
Odense For abonnenter

Rolig villavej i oprør efter kæmpehunden Rollo igen bider en lille hund: - Den skal aflives

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Kromand fortryder ikke efter 20 år med voldsom arbejdsbyrde og et forlist ægteskab : - Jeg har mødt nogle fantastisk dejlige mennesker

Odense For abonnenter

Ninas 'bedste ven' ville sulte hende ihjel: - Jeg gjorde alt for at skjule min hemmelighed

Kerteminde

Ib er tredje generation i frugtplantagen: - Jeg møder stadig folk, der ikke ved, at de kan købe æbler herude

Sport For abonnenter

Stor sejr i den slovenske højborg - men sejr over Krim var tæt at blive en krimi

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Odense For abonnenter

- Løgn, løgn og atter løgn: Rollos ejer svarer på kritik efter Rollo igen bider en lille hund

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Sport

Otterup HK melder klar til genstarten i 1. division: - Den lange pause har været ens for alle

Assens

Det store rottekort - tjek om der er rotter på din vej: - Vi kan ikke komme dem til livs

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nicolai vil ikke gøre dyr ondt: Sælger bacontang til Irma og Kvickly - Nu er han på vej med vegansk cookie-mix

Odense For abonnenter

Dronningens pointe ramte Peter lige i hjertet: - Det gør ondt, når folk stirrer på mig i gågaden

Erhverv

Direktør træder tilbage: Navnerokade hos 62 år gammel Middelfart-virksomhed

Annonce