Annonce
Kerteminde

Tålmodigheden sat på prøve hos 'hjemløse' foreninger: Fik Shubidua-foredrag spoleret i 'irriterende' idrætshal

Christian Barding, der er chef i Kerteminde Kommune, fortæller om de kommende forbedringer på salen på Troelskærskolen. Foto: Malena Rønnow
Munkebos foreninger har været genhuset, siden deres faste mødested blev inddraget, og løsningen har ikke været ideel for dem. Der er dog sat dato på, hvornår en ny, permanent løsning står klar.

Munkebo: Gennem længere tid har en række foreninger i Munkebo været hjemløse, eller har været nødt til at mødes i Munkebo Idrætshal, hvor adgangsforholdene volder problemer for deltagerne.

Oprindeligt mødtes Munkebo Seniorhøjskole for eksempel i bibliotekets mødesal, men da biblioteket blev inddraget, fordi der skulle bygges et nye kultur- og administrationscenter, blev Seniorhøjskolen flyttet til festsalen på Troelskærskolen.

Men den gamle gymnastiksal står foran en større renovering, og derfor blev seniorhøjskolen flyttet ned i Munkebo Idrætshal, indtil salen stod færdig.

Annonce

Det har fået et medlem af Munkebo Seniorhøjskole, Ulla H. Sørensen, til at kontakte Fyens Stiftstidende med spørgsmålet om, hvad status mon er på renoveringen af Troelskærsalen. Hun hører nemlig til dem, der ikke er glad for løsningen med Munkebo Idrætshal.

- Det er irriterende. Vi havde et foredrag om Shubidua for nylig, hvor der også blev sunget og spillet. Men akustikken var så dårlig, at ham, der holdt oplægget, heller ikke syntes at det var sjovt, fortæller Ulla Sørensen.

Det er ikke kun akustikken, der er bøvl med i idrætshallen.

- Trappen er farlig, og det er hverken særlig socialt eller hyggeligt. Og oveni det hele, er lyset sat til sådan en timer, så det slukker efter et bestemt stykke tid, hvis man sidder stille og lytter til foredraget.

Færdig om et års tid

Der er sat tre millioner af til at renovere den gamle gymnastiksal, så den kan danne en tidssvarende ramme om foredrag, dans og andre aktiviteter.

Byggeriet skulle være gået i gang i september i år, men er blevet forsinket.

- Vi går i gang 9. januar, og planen er, at salen står færdig 1. august. Fordi byggeriet er blevet forsinket, er det også muligt for kommunens foreninger at benytte salen året ud, hvis de ønsker det, forklarer Christian Barding, der er chef for kultur, fritid og faciliteter i Kerteminde Kommune.

Det er nogle år siden, at der sidst er blevet spillet bold og klatret i ribber i salen på Troelskærskolen, og der er lagt op til en større forvandling.

- Der bliver lavet nye, store facadevinduer, så der kan komme dagslys ind. Der kommer nyt akustikloft og teleslyngeanlæg, nyt gulv, ny belysning og ny ventilation og så kommer der et te-køkken med service til 200 mennesker, fortæller Christian Barding, da han viser rundt i salen.

Munkebos foreninger kommer til at dele salen, der skal hedde Troelskærsalen, med Kerteminde Kommune, men Christian Barding pointerer, at foreningerne ikke bliver sat på gaden af den grund.

- Foreningerne skal ikke være bekymrede for, at de ikke kan bruge salen, fordi kommunen sætter sig på den. Det er bestemt ikke de intentioner, der ligger i det.

- Hvis kommunen skal samle medarbejderne til et stort møde, er det oplagt at bruge salen, hvis den er ledig. På den måde skal vi deles om den, men intentionen med forbedringerne er at få en sal, der kan blive brugt til gavn og glæde for både kommunen, men bestemt også i lige så høj grad for foreningerne, siger han.

Annonce
Odense For abonnenter

Dyrt at køre uden partikelfilter: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nye byggegrunde kan være på vej her

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Nyborg

Pas bedre på de grønne byrum

Erhverv

Kirsten sælger sidste bid af sin mands firma: - De interesserede tænkte nok, at jeg var et let offer

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Middelfart

Taget på fersk gerning: Polsk vognmand må efterlade lastbil i Danmark

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Navne For abonnenter

Gift i 65 år: - Og nu render du også med min tjenestepige!

Annonce