Annonce
Erhverv

Tålmodighed: Digital Post ændres først i 2016

Danskerne må vente til 2016 med at få klar besked om afsendere af digital post fra det offentlige.

Folketingets Ombudsmand mener, at det er på kant med forvaltningsloven. Og en forsker i digital kommunikation kalder det for "et fejldesign i hele systemet".

Alligevel vil Digitaliseringsstyrelsen først i 2016 ændre Digital Post, så det automatisk fremstår klart for borgerne, hvem de kommunikerer med.

Systemet er nemlig indrettet på en måde, så det kun er myndigheder med et CVR-nummer, der står som afsender og modtager af digital post. Derfor vil et digitalt brev fra den lokale politikreds have "Rigspolitiet" som officiel afsender, mens post fra sygehuse vil registreres som den region, de hører under.

- Vi hører naturligvis på, hvad Ombudsmanden siger, og vi vil gerne lave så brugervenlige løsninger som overhovedet muligt. Derfor er det også et specifikt krav i udbuddet til den nye Digital Post løsning, at afsenderinformationen - også fra underliggende postkasser - fremgår tydeligt, siger kontorchef Lone Berglykke, Digitaliseringsstyrelsen.

Den nye Digital Post løsning ventes dog først at være klar til drift i slutningen af januar 2016. Men det ville indebære for store omkostninger at ændre på systemet nu, mener Lone Berglykke.

- Problemet er selve den måde, som Digital Post løsningen er konstrueret på. Hvis vi skulle ændre det nu, vil det kræve en helt fundamental ændring af systemet. Det vil være både omfangsrigt og dyrt, og da det er skatteborgernes penge, vi har med at gøre, mener vi, det er bedre at vente, til vi alligevel skal implementere et nyt system, siger hun.

Indtil den nye løsning er på plads, skal borgerne kigge i emnefeltet efter den egentlige afsender af den digitale post.

- Vi vil nu indskærpe over for myndighederne, at man skal oplyse i emnefeltet, hvor meddelelsen kommer fra, så der ikke er tvivl om det. Og vi mener, at det vil kunne fungere som en acceptabel løsning, indtil vi får et nyt system, siger Lone Berglykke.

Men det vil uden tvivl resultere i fejl og forglemmelser, som vil give anledning til forvirring hos borgerne, forventer Jesper Bull Berger, ph.d.-studerende ved RUC og forsker i digital kommunikation.

- Hver gang der er et system, som kræver, at man manuelt gør noget, så vil der være nogle, som ikke får gjort det. Og når det er noget så vigtigt, som at kunne identificere de myndigheder, man kommunikerer med, så er det kritisabelt, at det er den bedste løsning, siger han og fortsætter:

- Det er simpelthen et fejldesign i hele systemet, som er skyld i det her, og Digitaliseringsstyrelsen har ikke været nok opmærksom på det ved opbygningen af systemet.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Voldsomt forurenet fabriksgrund uden ejere undrer René: - Jeg tænker, at det ikke kan passe, at det skal overses det her

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Årets bedste - Odense-restaurant vinder igen: Ingen gør det bedre end Michelle og Jakob

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Kerteminde

Efter 25 år blev Martin fyret på avisen: Nu nyder han solopgangene fra sit nye rullende kontor

Erhverv

Efter lang forsinkelse: Fynsk fibernet bliver langsomt åbnet for konkurrenter

Erhverv

266 rækkehuse på vej ved eventyrdigters store skov: - Det går rimelig tjept

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Navne

Begravelser og bisættelser tirsdag den 28. og onsdag den 29. september

Hvem skal passe farmor

Plejehjem fik nok af konflikter med pårørende: Nu smitter det gode samarbejde af på alt andet - også sygefraværet

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Erhverv

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Odense For abonnenter

Undgik konkurs med fiktive flytninger: Entreprenør-ægtepar mødt med stort millionkrav

Fyn

Skoledag uden skideballer: Fyn kan muligvis også få skoler uden skældud til eleverne

Annonce