Annonce
Udland

Syv personer savnes efter lavine i Nepal

Handout/Reuters
Redningshold leder efter fire sydkoreanere og tre nepalesere, som ingen har hørt fra siden en lavine.

Syv personer savnes efter en lavine i over 3000 meters højde i Nepals Annapurna-region.

Det oplyser Nepals turistmyndighed lørdag.

- Vi får meldinger om, at fire sydkoreanere og tre nepalesere ikke er til at komme i kontakt med efter hændelsen. Et redningshold blev sendt afsted i nat, siger Mira Dhakal fra turistministeriet.

Lavinen blev udløst i en højde på omkring 3200 meter tæt på bjergmassivet Annapurnas basecamp.

Den højeste top, der også hedder Annapurna, er over 8000 meter.

Området er kendt for mange laviner, og teknisk anses bjerget for at være vanskeligt. Antallet af omkomne bjergbestigere er højere end på Mount Everest, der er verdens højeste bjerg.

En lokal politichef oplyser, at eftersøgningen af de savnede personer bliver vanskeliggjort af dårligt vejr. Fredag faldt der store mængder sne.

- Vi har en helikopter klar til at gå i luften, hvis vejret bliver bedre, siger politichef Dan Bahadur Karki.

De fire savnede sydkoreanere er en del af en gruppe frivillige lærere, som underviser børn i Nepal.

Sydkoreas udenrigsministerium oplyser, at et redningshold bliver sendt til Nepal, og at de savnedes familier er underrettet.

Tusindvis af vandrere og bjergbestigere besøger hvert år Annapurna-regionen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Himalaya.

I 2014 omkom omkring 40 personer i en snestorm i det populære område.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Odense For abonnenter

Tidligere overlæge fra OUH efter dødsfald på Havebæk: Forbryderisk ikke at reagere

Annonce