Annonce
Trekantområdet

Syv-ni-tretten: Ingen coronaudbrud blandt beboerne på Koldings plejehjem siden jul

Inga Bødker bor på Bertram Knudsens Have, der helt er sluppet for at have coronavirus indenfor dørene under pandemien. Nu er plejecentrets beboere vaccineret første gang mod den frygtede sygdom, så - syv-ni-tretten - undgår de det også fremover. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Sidst en beboer på et af Koldings 13 plejecentre er konstateret smittet var den 19. december. Det er en kæmpe lettelse, siger kommunens krisestabschef.
Annonce

Kolding: Mens nye tilfælde af coronasmittede borgere på kommunens plejehjem blev ved og ved med at poppe op nye steder i det sene efterår og op til jul, så har den frygtede virus nu ikke haft fat i en eneste plejehjemsbeboer siden den 19. december, hvor en beboer på plejecentret Olivenhaven blev konstateret smittet.

Derudover blev en medarbejder samme sted konstateret smittet den 26. december og en  medarbejder på plejecentret Dreyershus fik en positiv test juleaftensdag. Desuden er en ansat på Kongsbjerghjemmet i Lunderskov onsdag testet positiv.

- Ud fra et ekstremt sikkerhedshensyn får vi alle steder alle beboere og ansatte testet.

- På Olivenhaven og Dreyershus var ingen andre smittet, og det forventer vi heller ikke på Kongsbjerghjemmet, hvor medarbejderen var uden nærkontakt til andre end enkelt borger, som er testet negativ, forklarer  senior- og sundhedsdirektør Annette Lund, som glæder sig meget over det, som hun beskriver som et markant fald i antallet af coronasituationer på de 13 plejecentre siden jul.


Vi så en stigning op mod jul, så det var med en vis nervøsitet i maven, at vi gik på juleferie.

Thomas Boe, kommunaldirektør og formand for Kolding Kommunes coronakrisestab


- Det er også dejligt at se, at når vi så har de her tilfælde, så er der næsten aldrig nærkontakter, som er smittede længere. Det er fordi, vores personale er blevet så dygtige til at bruge værnemidlerne helt rigtigt og følge alle de regler, der er, siger hun.

Annonce

Nervøsitet

Også chefen for Kolding Kommunes coronakrisestab glæder sig over, at virussen har sluppet taget i plejecentrene.

- Vi så en stigning op mod jul, så det var med en vis nervøsitet i maven, at vi gik på juleferie. Så det er en kæmpe lettelse, at vi nu har set det markante fald på plejecentrene, og den bliver endnu større, når alle vores plejehjemsbeboere har fået den anden vaccination imod covid-19 i løbet af tre-fire uger, siger kommunaldirektør Thomas Boe.

Han oplyser, at stort set alle beboere har sagt ja til at modtage den sygdomsforebyggende sprøjte i skulderen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce