Annonce
Middelfart

Syv nedslag i forliget: Corona-krisepulje til foreninger og masser af it-investeringer

Der afsættes en kvart million til at hjælpe foreninger, der kan blive klemt af coronakrisen. Billedet her er fra Strib Fritids- og Aktivitetscenter, hvor Middelfart HK træner. Foto: Jan Bonde
Annonce

Årets budgetforlig indeholder blandt andet disse tiltag.

1 Investeringer i it

Der er afsat 4,9 millioner kroner til nye it-systemer. En del af kommunens software skal opdateres, og især licenserne koster mange penge.

2 Middelfart Lokal-tv får penge

Indtil sidste år fik Middelfart lokal-tv 250.000 kroner i årlig støtte. Så mistede de sendetilladelsen og dermed også de kommunale midler. Nu har tv-stationen fået mulighed for at sende til antenneforeninger, og det får de 150.000 kroner i årlig støtte til.

3 Corona-krisepulje til foreninger

Covid19 er ikke kun hård ved erhvervslivet. Også foreninger har det svært, og i budgetforliget er der afsat en kvart million kroner til foreninger, der kommer i fare for at må lukke.

4 Trafiksikkerhed

Puljen til trafiksikkerhed øges fra en halv til en hel million kroner om året.

5 Sti fra Asperup til Brenderup

Banestien mellem Asperup og Brenderup forventes at blive gjort færdig i 2021. Der afsættes i alt 7,1 millioner kroner til cykel-, vandre- og rekreative stier.

6 Ældrebudgettet hæves med fem millioner kroner

Der bliver flere ældre de kommende år, og det skal budgettet tage højde for. Næste år hæves området med 5,1 millioner kroner for at følge med. Beløbet vil stige de kommende år. Når vi rammer 2024 vil området blive hævet med 24,6 millioner kroner.

7 Fokus på iværksætterne

Middelfart Erhvervscenter og Brobygning Middelfart bliver bedt om at sætte ekstra fokus på at udvikle de mange iværksætter-virksomheder, der opstår i Middelfart Kommune. Især skal der være fokus på grønt iværksætteri.

Embed: hearken
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Middelfart For abonnenter

Efter afsløring af smitteudbrud og bekymring hos møbelfabrik: Nu bliver alle medarbejdere tilbudt coronatest

Annonce