Annonce
Assens

Syv ledere skal søge seks nye chefstillinger, hvis de vil blive som ledere: - Det giver naturligvis en vist sug i maven

Kommunaldirektør Finn G. Johansen forklarer, hvorfor kommunen afskaffer syv lederstillinger - og i stedet opretter seks nye chefstillinger. Arkivfoto: Jens Wognsen.
Assens Kommune slår inden længe seks nye chefstillinger op. De skal erstatte syv nuværende lederstillinger. Dermed skal en række centrale personer til at søge nye jobs, hvis de vil blive som ledere i kommunen.

Der er ikke noget at sige til, hvis der melder sig lidt uro på chefgangen i Assens Kommune i den kommende tid.

Sidst i maj slår kommunen nemlig seks helt nye chefstillinger op. Samtidig afskaffer man syv afdelingslederstillinger.

Det betyder, at nuværende afdelingsledere indenfor eksempelvis ældre, sygepleje, børn og unge og skoler og dagtilbud skal til at skrive ansøgninger, hvis de fortsat ønsker en fremtrædende lederstilling i kommunen.

Annonce

De nye chefer står til at træde et trin op ad rangstigen og dermed få mere ansvar. Kommunaldirektør Finn G. Johansen begrunder de nye chefstillinger med, at det vil skabe en bedre "balance" i kommunen.

- Det er tiden til, at vi får skabt en balance, og jeg har hele tiden været bevidst om, at der lå et step mere i forhold til at skabe en organisation hos os, der kan modstå fremtidens udfordringer, forklarer kommunaldirektøren.

Sug i maven

Han henviser til, at kommunen i løbet af de seneste par år har været i gang med en større omorganisering, hvor tidligere vicedirektørposter er afskaffet, og hvor velfærdsområdet er delt op i to.

Nu er turen så kommet til lederne længere nede i rækkerne. I 2020 blev det besluttet, at udgifterne til ledelse ikke må stige, og det kommer det heller ikke til med den nye organisering, understreger Finn G. Johansen.

Han begrunder desuden beslutningen med, at de nuværende afdelingsledere i dag ikke er på helt samme lederniveau som nogle af deres kolleger i andre kommuner. Og med de nye stillinger får Assens Kommune en mere "klassisk" lederstruktur.

Kommunaldirektøren erkender, at en række nuværende ledere går en lidt uvis fremtid i møde. Men man er forpligtet til at slå stillingerne op, da der er tale om såkaldte avancementsstillinger, understreger han.

- Det giver naturligvis et vist sug i maven, at man skal det (søge nye stillinger, red.). Vi gør meget ud af en transparens proces og at kommunikere omkring det, siger Finn G. Johansen.

Det giver naturligvis et vist sug i maven, at man skal det. Vi gør meget ud af en transparens proces og at kommunikere omkring det

Finn G. Johansen
Annonce

Opbakning hele vejen rundt

Kommunaldirektøren lægger ikke skjul på, at det står frit for alle at søge de nye stillinger, og at man går efter de bedst kvalificerede.

De nye chefstillinger

Inden sommerferien slår Assens Kommune seks nye chefstillinger op. Man forventer ansættelsessamtaler i august.

Men nedlægger samtidig syv afdelingslederstillinger. Følgende nye chefstillinger er undervejs:

Chef for Socialområdet

Chef for Ældre og Sundhed

Chef for Ældre og Sygepleje

Chef for Børn, Unge og Familieindsatser

Chef for Skoler og Dagtilbud

Chef for PPR og Sundhedsfremme

Kilde: Assens Kommune

Reila Frost er næstformand i kommunens øverste personaleudvalg, Hovedudvalget. Hun forklarer, hvordan medarbejderne tager imod de forestående omvæltninger.

- Der er opbakning hele vejen rundt. I forhold til at rekruttere til denne slags stillinger, er vi nødt til at løfte det op til chefstillinger, forklarer hun.

- Det er selvfølgelig ikke rart at skulle søge sin egen stilling, men når det er en avancementsstilling, så er det sådan, det er. Det har vi bakket op om, og det er en god proces, tilføjer næstformanden.

Annonce

Kan være fordele

Reila Frost forklarer, at medarbejderne er med til at forme stillingsopslagene og med i ansættelsessamtalerne. Hun er overbevist om, at borgerne også kommer til at mærke, at kommunen ændrer i chefstrukturen.

- Vi tænker meget på hvilken fremtid, vi går i møde i forhold til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere. Borgerne kan mærke det, hvis vi kan bibeholde den faglighed vi har og følge med i den nye udvikling, siger Reila Frost.

Hun indskyder, at det kan have nogle fordele, når ledere rykker et trin op ad stigen, så man eksempelvis kan samarbejde mere på tværs om de borgere, der måske lander mellem flere forskellige afdelinger i kommunen.

Assens Kommune er i gang med at afskaffe en række afdelingsledere. I stedet bliver der oprettet nye chefstillinger. Arkivfoto: Yilmaz Polat.

Assens Kommune forventer at have besat de nye chefstillinger pr. 1. september eller senest 1. oktober afhængigt af, om der er tale om nyansættelser eller interne kandidater.

Det er indenfor området Uddannelse, Børn og Familie, hvor man skærer en lederstilling. Man flytter Ungeenheden under afdelingen Børn, Unge og Familieindsatser, mens SSP flyttes fra Ungeenheden til Ungdomsskolen.

Området Social og Sundhed har allerede været igennem en lignende øvelse, hvor fire ledere er blevet til tre.

Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Erhverv For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Kerteminde

Mindst tre biler udsat for seriehærværk i central handelsgade: Kristian og Tine fik i ly af mørket smadret sidespejle

Annonce