Annonce
Indland

Syv gode råd: Sådan undgår du butikstyverier

Sikkerhedsekspert og rådgiver John Ravn har mere end 20 års erfaring i at undgå svind i butikker. Her har du hans syv gode råd til, hvordan man undgår butikstyverier.

Annonce

Foto: Colourbox

Hvert år mister butikker og supermarkeder millioner af kroner på grund af listige butikstyve. Og kun en brøkdel af alle butikstyve bliver taget på fersk gerning.

Her er syv gode råd fra sikkerhedsrådgiver John Ravn, hvis du vil undgå tyverier i din butik.

1. Uddan personalet til at genkende mistænkelig adfærd

Giv dine medarbejdere træning i, hvordan de opdager butikstyve, og hvordan de kender forskel på normal og mistænkelig adfærd.

Mistænkelig adfærd kan for eksempel være, hvis en person bruger mere tid på at holde øje med personalet end at handle. Det kan også være, at personen virker nølende eller nervøs og undgår øjenkontakt. Endelig er det værd at holde øje med, om den pågældende person tager det samme antal genstande med ud fra et prøverum, som personen tog med ind.

Det er desuden vigtigt, at personalet er synligt og opmærksomt. Hils på hver kunde, der kommer ind i butikken, og lad dem vide, at I er opmærksomme på deres tilstedeværelse. Det er med til at minimere risikoen for butikstyverier.

2. Brug videokameraer og tydelig skiltning

Skilte og visuelle signaler sørger for, at butikstyve ved, hvilke forebyggende foranstaltninger der er på plads, og at butikstyverier altid bliver anmeldt til politiet. Det vil afskrække nogen fra at stjæle. Det er også en rigtig god idé at installere videokameraer.

Det er vigtigt, at kameraet har en ordentlig kvalitet, da slørede og uklare billeder er ubrugelige i bevisførelsen. Husk altid at rådføre dig med en ekspert på området, da lovgivningen om tv-overvågning er kompliceret og løbende justeres.

3. Hold orden og eliminér de blinde vinkler

En ren og nydelig butik er med til at afskrække butikstyve, fordi det signalerer, at der er kontrol. Det er også nemmere for medarbejderne at være opmærksomme, hvis der pludselig ligger emballage og flyder.

Optimér overblikket ved at installere spejle i områder, der ellers ligger skjult for udsyn. Sørg for, at der er tilstrækkelig belysning på alle områder.

4. Beskyt indgangen og kontrollér adgangen til lager og baglokale

I butikker er det vigtigt med en åben og imødekommende indgang, men dette gør desværre livet let for butikstyve, da de nemt kan forlade butikken via den ubemandede indgang. Beskyt derfor indgangen til din butik, så alarmer går i gang, hvis butikstyve forsøger at forlade butikken med stjålne varer.

Sørg for, at kunder ikke kan komme ud på lagerområderne ved at bruge adgangskontrol ind til de områder, hvor kun personalet har adgang.

5. Brug elektronisk varesikring

EAS-mærker og alarmsystemer er ideelle til at forhindre butikstyveri. Alarmen påsættes varen eller tøjet og deaktiveres først ved køb. Hvis mærket ikke er fjernet eller deaktiveret, når varen forlader butikken, vil specielle antenner, der er placeret ved udgangen, afgive en alarm.

6. Vær opmærksom på de forskellige tyveri-metoder

Butikstyve forsøger næsten altid at gemme deres rov, så hold øje med de steder, hvor stjålne varer nemt kan skjules.

De mest populære gemmesteder er inde i tøjet, i håndtasken, i barnevogne/klapvogne og i paraplyer.

7. Del dine erfaringer

7. Del dine erfaringer

Tal med andre butikker i dit nærområde og sørg for at dele erfaringer og gode råd omkring butikstyverier. Advar andre, hvis du netop har oplevet, at en eller flere tyve er sluppet af sted med stjålne varer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce