Annonce
Odense

Syv ansatte fyres: Odense Kommune nedlægger 17 stillinger

Syv medarbejdere i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen står til at få en fyreseddel på grund af besparelserne i forvaltningen. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Besparelser betyder, at 17 stillinger nedlægges i Beskæftigelses- og Socialforvaltning. Som det ser ud nu står syv medarbejdere til en fyreseddel.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen skal de næste fire år spare 15,7 mio. kroner om året. Det betyder, at forvaltningen nedlægger 17 stillinger.

Derfor kan fyringer ikke undgås, og som det ser ud nu, står syv medarbejdere til at blive sagt op, fortæller rådmand Brian Dybro (SF) efter tirsdagens udvalgsmøde, hvor besparelserne var på dagsordenen.

- Vi har i dag været inde og fjerne medarbejdernes frugtordning. Den koster 500.000 kroner om året, og for det beløb kan vi få en til halvanden medarbejder. Derfor har vi gjort det. Men da forvaltningen de seneste år har været igennem flere store sparerunder, er der ingen tvivl om, at tingene er skåret helt stramt til. Og vi skal også passe på, at der slet ikke er nogen personalegoder, siger han.

Forvaltningen har et større merforbrug som skyldes en række budgetoverskridelser. Lige fra dyrere indsatser og foranstaltninger på ungeområdet til merforbrug på lægeattester til sygemeldte.

Besparelserne er nu sat i gang, og medarbejderorganisationen er inddraget i processen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce