Annonce
Indland

Syv anholdt efter formodet skudepisode i Vollsmose

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Politiet fik anmeldelse om skud i Vollsmose klokken 18.10. Syv personer er anholdt i sagen.

Fyns Politi har tirsdag aften anholdt syv personer i og omkring Vollsmose i forbindelse med en formodet skudepisode. Der er ingen meldinger om sårede.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet modtog klokken 18.10 en anmeldelse om, at der var blevet skudt i krydset ved Vollsmose Allé og Åsumvej i Odense. Umiddelbart efter blev to biler set køre fra det formodede gerningssted i hver sin retning.

Et vidne har fortalt til politiet, at der blev skudt fra bagsædet af en sort bil mod den anden.

Krydset blev spærret for trafik, da politiet skulle foretage tekniske undersøgelser på stedet.

Kort efter klokken 01 natten til onsdag er afspærringen blevet ophævet igen, oplyser Fyns Politi.

Også i krydset ved Nyborgvej, Ørbækvej og Ejbygade er der foretaget undersøgelse i forbindelse med det formodede skyderi.

Politiet er desuden til stede i Vollsmose og i området ved Korsløkkeparken.

Borgere opfordres til at følge politiets anvisninger og overholde afspærringer.

Der er ingen oplysninger om, hvem de syv er, eller hvilken rolle politiet mener, de har spillet i det formodede skyderi.

Fyns Politi oplyser natten til onsdag, at de syv personer er ved at blive afhørt og formodentligt bliver løsladt senere.

De bliver alle sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 245, som omhandler angreb på et legeme af særlig rå og brutal karakter.

/ritzau/

Annonce
Pressemeddelelsen fra Fyns Politi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

112

Politi i aktion ved boligblok i Middelfart

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce