Annonce
Odense

Syv-årig cyklist ramt af to på el-løbehjul

El-løbehjulenes indtog har - ligesom i andre byer - skabt stor debat i Odense. (Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Drengen blev påkørt på Kertemindestien søndag aften og måtte efterfølgende forbi skadestuen. Fyns Politi efterlyser vidner.

En syvårig blev for øjnene af sin mor søndag aften kort efter klokken 19 påkørt af to unge på et el-løbehjul.

Episoden fandt sted på Kertemindestien i Odense, der fører fra centrum af byen ud mod Vollsmose og videre til Kerteminde.

Ifølge vagtchef Thomas Bentsen fra Fyns Politi kørte de to unge i første omgang videre.

- Først efter cirka 100 meter vender de sig, fordi moren råber ad dem. De slår ud med armene og siger "det var bare et uheld" og kører videre, fortæller han og tilføjer, at man ved uheld faktisk har pligt til at standse op og sikre sig, at den anden part er ok, inden man fortsætter.

- Det måde, de optræder på, er muligvis at sidestille med, at man ikke lever op til den forpligtelse (at sikre sig, at modparten er ok, red.). Under alle omstændigheder er det dårlig stil bare at køre videre, siger vagchefen.

Desuden er det slet ikke tilladt at køre to ad gangen på løbehjulene, der kan køre cirka 20 kilometer i timen.

Annonce

Slipper med knubs

Drengen, der blev torpederet, blev efterfølgende kørt til tjek på OUH's skadestue, og han kommer dermed til at indgå i den uheldsstatistik over hændelser med de elektriske løbehjul, som Ulykkesanalysegruppen på OUH for nylig er begyndt at føre.

Men den syvårige er umiddelbart sluppet uden alvorlige skrammer, lyder det fra Thomas Bentsen.

Han understreger dog, at politiet meget gerne hører fra eventuelle vidner, som kan have set de to unge på løbejulet.

- Vi opfordrer dem til selv at henvende sig, siger vagtchefen.

De to på el-løbehjulet beskrives begge som afrikanske af udseende, 12 til 16 år og 160 til 165 centimeter høje. Begge er spinkle af bygning, taler dansk og har sort krøllet hår. Den ene var iført mørke bukser og en lys trøje.

Blandt andet el-løbehjul blev som et forsøg gjort lovlige i den trafikken fra starten af indeværende år, og i flere større byer, herunder Odense, har udlejningsfirmaer som Voi og Tier siden slået sig ned.

Flere løbehjul på vej

I Odense er der indtil videre 750 el-løbehjul fra to udlejningsfirmaer på gaden.

Men yderligere tre firmaer har henvendt sig til Odense Kommune og kan være på vej til byen med i alt yderligere 1500 løbehjul.

Den nye type elektriske løbehjul har skabt stor debat både herhjemme og i storbyer i udlandet.

Mens nogle er glade for dem, forbander andre dem langt væk. Flere interesseorganisationer som Sikker Trafik og Cyklistforbundet har direkte advaret imod, at løbehjulene udgør en fare i trafikken.

Berlingske skrev mandag, at i København er indtil videre 100 personer kommet til skade med el-løbehjul, siden de blev introduceret i starten af året.

Det fremgår af en opgørelse fra Region Hovedstaden over antallet af "løbehjulsrelaterede skader", som akutberedskabet har sendt ambulancer ud til eller henvist til akutmodtagelserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Kerteminde For abonnenter

Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom': Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder

Annonce