Annonce
Erhverv

Systematics vilde milepæl: 1000 medarbejdere - og langt de fleste i Aarhus

En række af Østjyllands største virksomheder har samlet sig i Destination Aarhus, der skal trække it-talenter til landsdelen - en af dem er Systematic med direktør Michael Holm i spidsen. Pressefoto
Michael Holm etablerede it-giganten Systematic for 34 år siden i Aarhus, hvor hovedkontoret stadig ligger, og langt størstedelen af de 1000 ansatte har deres arbejdsplads. På tech-området passer det udskældte slogan "Danish for Progress" faktisk meget godt på Aarhus, vurderer han.

AARHUS: Systematic med hovedkontor på Søren Frichs Vej i Aarhus rundede i august 2018 en bemærkelsesværdig milepæl.

Her ansatte Danmarks største privatejede it-hus nemlig medarbejdere nummer 1000 - og som den første danske virksomhed i private ejerskab i mere end 20 år i øvrigt. Dermed fulgte Systematic i slipstrømmen på et andet dansk it-selskab Netcompany - som også har et af sine ni kontorer i Aarhus - og har talt sine lønnumre i tusindtal siden 2017.

Hos Systematic er væksten især gået stærkt de seneste år i udviklingsafdelingen i Rumænien, men omtrent tre ud af fire medarbejdere har fortsat det lokale hovedkontor som deres arbejdssted. I alt har Systematic kontorer i 12 lande.

Direktør Michael Holm stiftede i it-virksomheden, der især er kendt for sine store kontrakter til forsvaret og sundhedssektoren i både ind- og udland, i 1985. Michael Holm har dermed set det århusianske tech-miljø udvikle sig indefra i snart 35 år:

- Det kan godt være, at ”Danish for Progress” var et dårligt slogan for Aarhus, men det passer faktisk meget godt, når man ser, hvad der er sket i kommunen gennem de senere år. Aarhus er blandt de hurtigst voksende kommuner i Danmark, og det skyldes ikke mindst, at flere tech-virksomheder - både de helt store og mange små - har valgt at etablere sig i byen.

- Vi har fået gode internationale skoletilbud, som er afgørende for, at højtuddannede it-specialister fra andre lande vil bosætte sig med deres familier. De har brug for at vide, at deres børn kan gå i en international skole med et internationalt anerkendt undervisningsprogram, hvis de skal flytte hertil. I Systematic gør vi en aktiv indsats for at tiltrække international, kvalificeret arbejdskraft til Aarhus blandt andet via vores bidrag til etableringen af Destination Aarhus, hvor vi sammen med flere af de andre større virksomheder i Østjylland formidler spændende it-stillinger, netværk og hjælper internationale it-talenter med at etablere sig her, siger direktøren hos Systematic.

Michael Holm peger samtidig, at der skal øgede investeringer i bosætning og stærke uddannelser, hvis Aarhus skal både fastholde og udbygge positionen i tech-landskabet.

- Vi skal styrke IT-uddannelserne og give de unge mulighed for at fordybe sig og specialisere sig i deres felt. Samtidig skal vi i langt højere grad knytte uddannelsesstederne og virksomhederne tættere sammen gennem samarbejde. Vi skal sørge for, at flere unge it-studerende kommer ud og prøver deres viden af gennem praktik og studiejobs. Der er brug for, at den arbejdsstyrke, som kommer ud af it-uddannelserne er højt specialiseret og har forståelse for og erfaring med vilkårene på arbejdsmarkedet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce