Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sys Hindsbo udstiller i Galleri Svinestien

Sys Hindsbo udforsker de fysiske og emotionelle relationer mellem mennesker, dyr og ting. PR foto
Sys Hindsbos værker udforsker de fysiske og emotionelle relationer mellem mennesker, dyr og ting.

Rudme: Søndag 4. august kl. 14 til 16 inviterer Galleri Svinestien til fernisering i Rudme. Det er den lokale kunstner Sys Hindsbo, der denne gang udstiller sine egne store og små værker. Men ikke nok med det. Hun udstiller også en større samling af diverse kuriøse objekter, der i årenes løb på forskellig vis indgår i og har inspireret mange af hendes værker. Udstillingens titel er derfor "Kuriosa".

Nysgerrighed eller kuriositet har altid spillet en central rolle i Sys Hindsbos værker, som arbejder med og udforsker de fysiske og emotionelle relationer mellem mennesker, dyr og ting. Alt det udefinerlige, der kan ske i samspillets indbyrdes forhold udtrykt i hendes helt specielle billedsprog, som sætter gang i beskuerens egne tanker og fantasi.

Annonce
Sys Hindsbo har siden 1970 modtaget mange stipendier og udmærkelser for sit arbejde. PR foto

Stort navn

Sys Hindsbo er et stort navn i Rudmes kunstnerkreds - derfor er det en ganske særlig glæde, at hun nu kommer til at udstille i det lille lokale galleri, som står hendes hjerte nær, og hvor hun er en hyppig gæst. Hun er en af Danmarks helt store landskendte kunstnere med en lang og hæderkronet karriere i kunstens verden. Hun er maler, grafiker og billedhugger, uddannet på Kunstakademiets Billedhuggerskole 1962-1965, Grafisk Skole 1965-1969 samt på Skolen for mur- og rumkunst i 1970.

Hun har siden 1970 modtaget utallige stipendier og udmærkelser for sit arbejde. Hun flyttede til Rudme i 1982, og fra 1983 underviste hun i skulptur og grafik på Det Fynske Kunstakademi. Hun var medlem af Akademirådet 1984-90, medlem af repræsentantskabet for Statens Kunstfond 1989-2002, formand for Akademirådet 1999, Akademirådets præsident 1999-2002 og formand for de to billedkunstneriske udvalg i Statens Kunstfond 2002-2005.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense

Fra sceneskræk til sanger: Odenseanske Aksel er med i X Factor

Fyn

Magnus & Aksel sang tårerne frem i X Factor: - Når I står der og sprudler, så tænker man WAUW!

Annonce