Annonce
Nyborg

Syrisk sygeplejerske skyldig i grov vold

Dommen faldt ved byretten i Svendborg fredag formiddag. Arkivfoto:

Byretten i Svendborg fandt det til gengæld ikke bevist, at tiltalt forsøgte at dræbe sin hustru.

Den 36-årige sygeplejeskeuddannede syrer, der var tiltalt for at forsøge at dræbe sin hustru, blev fredag morgen ved Retten i Svendborg kendt skyldig i at have begået vold af særlig farlig karakter.

Overfaldet skete i november 2016, hvor et skænderi om tiltaltes jobsituation tog en drabelig drejning, og endte med at hustruen kom i livsfare.

Det var et enigt nævningeting, der stod bag kendelsen, som dommer Anni Brix Olesen læste højt for tiltalte.

- Det fremgår af den retsmedicinske undersøgelse af HH (tiltaltes hustru, red.), at hun var i livsfare som følge af halsgrebet, og at hun havde mærker i hovedet efter slag, sagde dommeren.

At den tiltalte er skyldig i grov vold og ikke forsøg på manddrab skyldes, at nævningene ikke fandt det bevist, at han havde i sinde at dræbe hustruen.

- Det forhold, at HH har været i livsfare, godtgør ikke i sig selv, at der er tale om drabsforsøg, lød begrundelsen.

Fordi hustruen var i stand til at skubbe tiltalte væk med et enkelt skub, fandt nævningetinget, at tiltaltes greb om konens hals ikke blev fastholdt med samme styrke under hele overfaldet.

- Da tiltalte ikke har udtalt sig om en drabshensigt, er det ikke godtgjort, at tiltalte har forholdt sig psykologisk accepterende til muligheden af, at HH kunne afgå døden som følge af halsgrebet, forklarede dommer Anni Brix Olesen.

Dommere og nævninge trak sig derpå tilbage for at hvilken straf, tiltalte skal have.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Annonce