Annonce
Udland

Syrisk milits har fanget mange jihadister fra udlandet

Delil Souleiman/Ritzau Scanpix
- De fleste af de pågrebne jihadister er udlændinge, siger lederen af SDF's mediekontor på Twitter.

Den amerikanskstøttede militsstyrke Syriens Demokratiske Styrker (SDF) siger, at den har taget 157 overvejende udenlandske jihadister til fange ved IS-enklave i det østlige Syrien.

- Vores enheder har overvåget en gruppe terrorister, sporet dem og taget 157 militært veludrustede terrorister til fange, hedder det i en erklæring fra SDF.

De er taget til fange ved Islamisk Stats (IS) Baghouz-enklave, der ligger mellem floden Eufrat og nogle højdedrag på grænsen til Iraks grænse.

Området er det sidste, som har været under IS' kontrol i Syrien.

Gruppen vandt i 2014 kontrol over en tredjedel af Syrien og Iran, men blev gradvist nedkæmpet, da gruppens grusomheder og angreb trak lokale grupper og udenlandske magter mere og mere ind i konflikten.

- De fleste af de pågrebne jihadister er udlændinge, siger Mustafa Bali, som leder SDF's mediekontor, på Twitter.

SDF siger, at det er tæt på at helt at indtage området efter en langvarig belejring af jihadisternes lejre i Baghouz. Men der er stadig kampe i området.

- Dette er ikke ligefrem en erklæring om sejr, men om betydelige fremskridt i kampe mod Daesh (Islamisk Stat, red.), siger Mustafa Bali.

Han siger, at han venter, at de sidste kampe vil slutte "meget snart".

I alt er hundredvis af sårede militante fra IS blevet taget til fange, og de er blevet transporteret fra Baghouz til Hasaka-provinsen i det nordøstlige Syrien.

I de seneste to måneder er over 60.000 mennesker strømmet ud fra enklaven. Næsten halvdelen af dem var tilhængere af IS - 5000 af dem krigere.

Den otte år lange krig i Syrien har kostet over 370.000 mennesker livet, deriblandt 112.000 civile. Det oplyser overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

Blandt de dræbte er over 21.000 børn og 13.000 kvinder.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce