Annonce
Faaborg-Midtfyn

Synger for hele Danmark: Midtfynsk korleder synger med sit kæmpe onlinekor i Fællessang i aften på DR1

Korleder Janne Wind vil fredag aften tone frem på tv-skærmen på DR1 i "Fællessang - hver for sig", hvor hun skal lede et kæmpe online-kor på 1000 deltagere, der flerstemmigt vil synge TV-2's "Fald min engel". Arkivfoto: Rumle Wind Didriksen
Janne Wind fra Sdr. Nærå synger for på et stort onlinekor med 1000 deltagere, der synger sammen hver for sig fredag aften i "Fællessang - hver for sig" på DR1.
Annonce

Sdr. Nærå: Den midtfynske korleder, sanger og musiker Janne Wind fra Sdr. Nærå ved Årslev står i aften i spidsen for Danmarks største onlinekor i den bedste sendetid på DR1. Når årets første udgave af det populære tv-program "Fællessang - hver for sig" toner frem på skærmen fredag fra klokken 20 til 21 med de nye værter Johannes Langkilde og Katrine Muff, er Janne Wind en af de musikere, der er med i programmet.

Hun skal lede sit onlinekor på 1000 deltagere, der hjemme fra hver deres stuer synger for hele Danmark og de hundredetusinder af seere, der kigger - og synger - med.

- Det er fantastisk, at vi kan være med til at synge sammen i denne sære tid, hvor vi hungrer efter oplevelser og at være sammen, siger Janne Wind.

Annonce

1000 deltagere på 14 dage

Det gratis onlinekor oprettede hun i starten af januar, og på blot 14 dage har koret rundet 1000 deltagere. De får deres svendeprøve fredag aften, når de for hele Danmark synger TV-2's "Fald min engel".

- Det bliver i en poprocket version, som jeg har lavet. Det bliver en flerstemmig version, som er lidt noget andet, end det man normalt ser i Fællessang-programmet, fortæller Janne Wind.


Det er fantastisk, at vi kan være med til at synge sammen i denne sære tid, hvor vi hungrer efter oplevelser og at være sammen.

Janne Wind


Hun oprettede Danmarks Rytmiske Online Kor, da samfundet lukkede ned i foråret sidste år. Det har været så stor en succes, at online-koret i februar skal i gang med sin tredje sæson.

- Der er allerede over 100, der har meldt sig til næste udgave af online-koret, og vi bliver nok omkring 200-300, som vi har været i de to første sæsoner.

- Det gratis Facebook-kor har jeg oprettet som en lille pauseunderholdning, inden vi kommer i gang igen med det rigtige kor, og jeg er overrasket over, at 1000 mennesker har meldt sig til på så kort tid, siger Janne Wind.

Annonce

Folk fra hele verden

Koret består af sangglade folk fra hele Danmark - ja, endda også uden for landets grænser.

- Vi har kormedlemmer bosat i Texas, Egypten, Zürich og flere andre steder. De vil gerne synge på dansk sammen med andre. Vi har endda også en tysk kvinde, der ikke kan dansk, men hun synger med, så godt hun kan og bruger Google Translate, smiler Janne Wind.

Hun er imponeret over den store tilstrømning, der er til online-koret. Men det er med til at højne hendes i forvejen smittende energi.

- Vi bliver ved med at finde på måder at være sammen på og skabe anderledes musikalske oplevelser i denne sære tid, siger Janne Wind.

I foråret ledede Janne Wind fra en blokvogn Danmarks første drive-in kor, hvor medlemmerne af koret Pop'n Soul mødtes og sang i hver sin bil på parkeringspladsen foran spillestedet Foderstoffen i Rudme. Arkivfoto: Christian Nordholt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce