Annonce
Kultur

Syngedrengene opfordrer: Ud på terrassen og syng

Den ægte vare bliver der ikke noget af i år, da kirken er lukket, men syngedrengene lægger to salmer på Youtube og opfordrer til fællessang for åbne vinduer. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Assens: Langfredag og påskedag kan hele Assens eller måske endda hele Assens Kommune bryde ud i fællessang. Det er i hvert fald, hvad Syngedrengene lægger op til.

Påskedag er normalt årets højdepunkt for Syngedrengene, hvor alle sejl er sat til med messingblæsere og kor, og langfredag er der tradition for fællessalmer og læsninger blandet med korsang. Men alt det bliver der ikke noget af i Vor Frue kirke i Assens i år. Coronaepedemien vil det anderledes - alle gudstjenester er aflyst.

Det skal dog ikke forhindre nogen i at nyde lyden af korets drenge- og mandsstemmer i påsken, lyder det fra korleder Finn Pedersen.

Syngedrengene lægger derfor to fællessalmer på Youtube, som man kan synge med på, og de opfordrer alle til at synge med for åbne vinduer eller på terrassen. Det gælder både langfredag klokken 10, hvor nummer 192 i salmebogen "Hil dig frelser og forsoner" er på programmet og påskedag klokken 10, hvor dagens salme er nummer 236 "Påskeblomst, hvad vil du her".

Har man fået lyst til mere, vil det også være muligt i hele påsken fra skærtorsdag at høre Joseph Haydn's store værk Stabat Mater for solister, kor og orkester, som Syngedrengene sidste år opførte sammen med Det Unge Vokalensemble fra København. Liveoptagelsen fra den koncert vil også være tilgængelig på Youtube.

Kan man ikke finde ud af det med Yutube, kan man også finde de to fællessalmer på den cd, som syngedrengene udgav i 2011 "Salmer til dagen og året", gør Finn Pedersen opmærksom på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce