Annonce
Assens For abonnenter

Synes ikke om Uber-kørsel i Assens Kommune

Betina Signe Stick (DF): - Jeg vil mene, man skal gå ind og kigge på taxalovgivningen igen og så se, hvor man kan justere. Jeg mener ikke, at man skal gribe til de kendte løsninger, bare fordi det er det nemmeste. Der må godt tænkes lidt mere kreativt. Jeg har anvendt det i Prag (i Tjekkiet, red.), hvor det er lovligt. Jeg ved godt, hvordan Uber fungerer. Det er nemmere og du bliver hentet lige præcis der, hvor du står, fordi det kører via gps. Men der er nødt til at være en regulering af markedet ellers har du åbnet dørene for ulovlig kørsel på samme præmisser. Det er bare et spørgsmål om at have det rette system, så kan du bedrive taxavirksomhed. Og det er jeg ikke med på. Foto: Assens Kommune. Kasper Andersen KAFOTO
Fyens Stiftstidende spurgte fire politikere i byrådet i Assens Kommune, hvad de synes om Pia Offer Madsens (V) forslag om Uber-kørsel som en mulighed i kommunen. Alle fire var enige om, at det ikke er en god idé som forholdene er i dag.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce