Annonce
Fyn

Sympatien fortsætter: Endnu en filantrop donerer penge til Jytte og Poul Erik, der blev fuppet af svindler

Jytte Carlsen kunne tirsdag afhente 5.000 kroner på avisen. Onsdag kunne hun tage turen igen, da endnu en pengegave ventede. Foto: Christian Nordholt
Jytte og Poul Erik Carlsen mistede hele deres opsparing til en svindler, der tog fusen på dem. Det har vakt sympati i en sådan grad, at parret nu har modtaget to anonyme pengedonationer. Hustruen, Jytte Carlsen, er meget taknemmelig og rørt, fortæller hun til avisen.

I slutningen af september mistede Jytte og Poul Erik Carlsen fra Odense 10.000 kroner, da en telefonsvindler havde held til at lokke koder til netbank og NemID ud af Jytte Carlsen.

Selvom ægteparret var flove over, at de faldt for svindelnummeret, valgte de at stå frem og fortælle deres historie i avisen. Parret forklarede, at selvom 10.000 kroner ikke er mange penge, var det alt, de havde.

- Det er ikke fordi, vi forventer, at der kommer nogen og starter en indsamling for os. Men vi vil meget gerne gøre andre opmærksomme på, at der findes mennesker, der er så skammelige, at de snyder sig til andres penge på den måde, sagde Poul Erik Carlsen dengang til avisen.

Det endte med at belønne sig. Tirsdag bragte Fyens Stiftstidende nyheden om, at en anonym avislæser donerede 5.000 kroner til ægteparret. Nu har endnu en donor, der også ønsker at være anonym, meldt sig på banen. Denne gang med 3.000 kroner.

- Jeg synes, det er synd for dem. Og jeg har råd til at betale de 3.000 kroner uden, at der bliver slået hul i bunden, siger julemand nummer to, som den anonyme giver gerne vil kaldes.

Annonce

Meget taknemmelig og rørt

Jytte Carlsen er overvældet, da hun modtager de gode nyheder.

- Hold da op. Det er da utroligt. Jeg er ikke helt kommet mig over det andet endnu, men det er da helt fantastisk, at der findes så mange flinke mennesker. Jeg er så taknemmelig og så rørt, siger en tydeligt påvirket Jytte Carlsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce