Annonce
Nordfyn

Sylvester Larsen og band spiller i Borgerhuset

Sylvester Larsen giver koncert i Borgerhuset den 27. marts. Foto: PR
Det er lidt af et scoop, at Søndersø Borgerforening den 27. marts kan præsentere Kim Larsens søn Sylvester.

Søndersø: Borgerforeningen i Søndersø er klar med tre på stribe, når det kommer til spændende tilbud i byens kulturliv. Den 27. marts kommer Kim Larsens søn Sylvestermed sit band og underholder i Borgerhuset på Dallundvej 20.

Koncerten er blevet en realitet i anledning af Søndersø Borgerforenings to-års fødselsdag.

- Sylvester Larsen har en forkærlighed for de mindre danske bysamfund og har også skrevet og dedikeret en sang til de danske landsbyer. Han og bandet glæder sig til at spille i Søndersø, siger Ida Tokehøj fra borgerforeningen.

Alle er velkomne - men da der er begrænset antal pladser, råder hun til, at man får meldt sig til så hurtigt som muligt.

Efter afholdelse af generalforsamling for medlemmer af Søndersø Borgerforening åbnes dørene klokken 19 for publikum - alle er velkomne.

Fra klokken 19.15 er der mulighed for at spise med - det er gratis for medlemmer af borgerforeningen men koster 75 kroner for alle andre.

Selve koncerten med Sylvester Larsen og Nåleøjet koster 100 kroner og starter klokken 20.15.

Billetter kan bestilles hos Ida Tokehøj på telefon 2446 6098.

Annonce
Anja Lovèn fortæller blandt andet om sit arbejde med de såkaldte heksebørn i Nigeria, når hun kommer til Tingstedet i Søndersø den 5. marts. Privatfoto

Foredrag og fællessang

Allerede fredag den 7. februar klokken 18 er der dog musik og spisning i Bogercaféen på Odensevej 10 i Søndersø. Her er det Beatles, viser og fællessang anført af "ViseVærterne" Louise og Birger

Yderligere oplysninger og tilmelding skal også ske til Ida Tokehøj.

Den 5. marts klokken 19 er det så på Tingstedet, hvor Anja Lovèn leverer et tankevækkende og inspirerende foredrag om sit nødhjælpsarbejde i Nigeria, hvor hun hjælper de udsatte Heksebørn.

- Anja fortæller engageret om det at satse alt for en sag og følge sit hjerte. Billetter til foredraget koster 200 kroner og kan bestilles hos Susan på telefon 2364 9318.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce