Annonce
Nyborg

Sygt sundhedshus

Thomas Bundgaard Jensen, formand, Nyborg Radikale Venstre. Foto: Charly Nielsen
Annonce

Nyborg Byråd har fundet 100 millioner kroner på anlægsbudgettet – skattefinansieret – til at bygge et nyt sundhedshus. Sundhedshuse er skudt op mange steder, og vi er ikke modstandere af de syddanske projekter, som i 10 ud af 11 tilfælde er etableret i eksisterende bygninger. Men borgerne i Nyborg har ikke fået en forklaring på, hvorfor der absolut skal bygges et nyt hus – for 100 millioner kroner plus driftsudgifter.

Det skylder byrådet at give en forklaring på. Vi ved, der er brug for afklaringspladser i Nyborg Kommune. Erfaringerne siger en plads per 1000 borger, hvilket betyder, Nyborg Kommune skal bruge 32 og ikke bare 20 aflastningspladser.

Men med det planlagte sundhedshus får Nyborg kun en ekstra aflastningsplads i forhold til det nuværende antal på Jernbanebo.

Ludvig Dittmann. Privatfoto

Værdien i et sundhedshus ligger i det tværfaglige samarbejde mellem de private og offentlige aktører. Men det fremgår af Region Syddanmarks publikation om Syddanmarks sundhedshuse, at det er vanskeligt at opnå ”faglige synergieffekter” ved at samle flere sundhedsfagligheder i et sundhedshus, hvis funktionerne ikke er nøje gennemtænkt.

Det er uafhængigt af, om huset er nybygget eller etableret i eksisterende lokaler. Så hvorfor vil byrådet bygge nyt? Hvorfor skulle lægerne ville betale en markedsleje på 960 kroner per kvadratmeter per år?

Mange af dem sidder i kompagniskaber og har betalt deres huse ud, så de sidder for en meget lav husleje i dag. Byrådet skulle i stedet sætte planerne om et nybygget sundhedshus i bero, og sammen med regionen undersøge muligheden for at etablere et sundhedshus i forbindelse med Nyborg Sygehus, der løser kommunens behov uden at kommunekassen tømmes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce