Annonce
Fyn

Sygeplejerskers kredsformand: - Jeg er stolt

John Christiansen er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd Kreds Syddanmark. Foto: Dansk Sygeplejeråd
Formanden for Dansk Sygeplejeråds Kreds Syddanmark er glad for, at så mange har meldt sig til at hjælpe sygehusene, når de får brug for det.

John Christiansen er stolt på sit fags vegne i øjeblikket.

For netop fordi coronavirus hærger og skaber markant mere arbejde på sygehusene end normalt, har en lang række af hans medlemmer meldt sig til at hjælpe til.

John Christiansen er kredsformand for Dansk Sygeplejeråd i Region Syddanmark, hvor 1500 har meldt sig til regionens jobbank – deriblandt mange med en sygeplejerskeuddannelse og studerende.

- Jeg ved, der er rigtig mange, der allerede har meldt sig, og vi taler løbende med sygeplejersker, der er gået på efterløn eller fratrådt deres job af andre grunde, som gerne vil melde sig.

- Jeg er glad for, at så mange byder sig til, og jeg er også stolt over, at sygeplejerskerne er klar til at løfte opgaven i den her tid. Jeg ved udmærket godt, at vi som sygeplejersker også har familier og tanker på, hvordan vi får det hele til at hænge sammen, men det har vi lagt meget til side i den her situation, siger han og understreger, at intet er normalt i disse uger.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation, hvor opgaven på sygehuse er at blive klar til at løfte den opgave, som ligger foran os. Vi står ved kanten af den, og vi kan se, at den vil vælte ind over os både i kommunerne og i regionen.

Annonce

I orden med ekstraordinære midler

Derfor er det helt i orden, at arbejdsgiverne – her Region Syddanmark – tager ekstraordinære midler i brug.

- Vi ved, at dem, der allerede er ansat – det vil sige sygeplejerskerne, der er i job – er udfordret på deres arbejdsfelter på kryds og tværs. Det er fint, at ledelsen tager nye skridt i brug i den her ekstraordinære situation, hvor de ved, at det personale, de har ansat, bliver og vil blive ekstremt udfordret.

- Vi støtter op om, at de har taget initiativet, og vi har også hjulpet med at synliggøre, at muligheden er der, siger John Christiansen om jobbanken.

Kredsformanden erkender, at det stiller store krav – også om fleksibilitet - til sygeplejerskerne.

Og så rejser det spørgsmål.

- Normalt ville vi jo tilgå den her opgave på en anden måde. I dag er vi meget bevidste om, at tiden er en afgørende faktor for at få tingene til at køre. Så der er meget, jeg forventer, vi kommer til at snakke om bagefter.

- Men lige nu og her er vores fokus at få sat maskinen op i et højere gear. Det fornemmer jeg forståelse for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Sundhedsmyndigheder: Vi har respiratorer, senge og personale nok til alle coronapatienter

Annonce