Annonce
Fyn

Sygeplejerskers formand: Pas på med for mange ændringer

John Christiansen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd Kreds Syddanmark, oplever, at flere sygeplejersker bekymrer sig, om der er værnemidler nok. Foto: René Odgaard
Det er godt, at der skrues op for andre aktiviteter end de corona-relaterede på sygehusene, mener kredsformand i Dansk Sygeplejeråd. Men skån sygeplejerskerne for for mange ændringer, advarer han.

Hundredvis af sygeplejersker har de seneste par måneder sagt ’på gensyn’ til deres vante afdeling og arbejdssted, da en lang række operationer og ambulante besøg blev aflyst. I stedet blev de omskolet, så de kan hjælpe de mange corona-smittede patienter, som man frygtede ville blive indlagt på OUH i påsken.

Men heldigvis gik det ikke så galt, og der er nu lavet en aftale mellem regeringen, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Praktiserende Lægers Organisation om, at der skal skrues op for aktiviteterne på de danske sygehuse, ligesom vi alle nu opfordres til igen at gå til lægen, hvis vi føler os syge.

Det glæder John Christiansen, der er kredsformand i Dansk Sygeplejeråd Kreds Syddanmark.

- På den ene side er det jo godt, at der melder sig en hverdag, hvor der er plads, at nogle af de patienter, der var planlagt til at komme på sygehuset, nu kan komme igen. De har været på vej på sygehuset af en grund og er så blevet sat i en venteposition, og nogle af dem kan ikke vente uendeligt. Så det giver mening, siger han og lægger op til et klart og tydeligt ’men’.

- Det rejser så mange spørgsmål, for det betyder, at mange af de hundreder af sygeplejersker, som er blevet flyttet, nu skal flyttes tilbage igen til deres faste afdeling.

- Hvis antallet af smittede stiger igen, så skal de måske flyttes igen. For så måske at skulle flyttes tilbage til afdelingen igen, siger John Christiansen om den situation, som mange af hans medlemmer står i.

- Jeg håber, at færrest muligt skal tåle for mange ændringer frem og tilbage hele tiden, samtidig med at jeg håber, at vi er klar til at løfte den opgave, som måtte komme.

John Christiansen, formand Dansk Sygeplejeråd Kreds Syddanmark

Frem og tilbage

Og det skaber utryghed blandt sygeplejerskerne. Også fordi der endnu ikke er lavet en plan for, hvilke aktiviteter sygehusene skal skrue op for.

Derfor kan sygeplejerskerne endnu ikke få klarhed over, hvordan deres vagtplan ser ud, eller hvilken afdeling de skal møde ind på, hvis de kigger længere frem i kalenderen, fortæller kredsformanden.

- Forestil dig et liv, hvor du ikke ved, hvor meget du skal stå til rådighed for det her. Jeg håber, at færrest muligt skal tåle for mange ændringer frem og tilbage hele tiden, samtidig med at jeg håber, at vi er klar til at løfte den opgave, som måtte komme, siger John Christiansen.

Samtidig er det også et spørgsmål blandt mange af medlemmerne, om der er værnemidler nok.

- Det er noget, vi er blevet spurgt rigtig meget om. Ikke fordi vi nødvendigvis kan give svaret, men fordi vi kan efterlyse svaret. Det har fyldt meget det med, ’hvordan er min egen sikkerhed, og hvordan er min egen beskyttelse, når jeg går på arbejde’.

- Der kommer rigtig mange spørgsmål med ’hvad nu hvis’, og det er, fordi folk stadig er optaget af at ville gøre det godt og optaget af egen og patienters sikkerhed.

Annonce

Stor ansvarsfølelse

I modsætning til nogle andre lande er det danske sygehusvæsen ikke blevet blæst omkuld af corona-smittede patienter. Det betyder dog ikke, at pandemien ikke har sat spor i Danmark og blandt sygeplejerskerne.

- Det har ændret dagligdagen for mange sygeplejersker, og der er mange, der har måttet rykke livet rundt. Hvor mange kan se, at andre går hjemme med de konsekvenser, det nu har, så oplever sygeplejersken jo mere at bedt om at arbejde endnu mere.

- Sygeplejersker har også børn, og hele den logistik i at få det til at gå op er en udfordring. Jeg tror, at der er tryk på rundt omkring.

- Men jeg oplever også, at rigtig mange har set nødvendigheden i det, der er blevet gjort, så jeg oplever en stor grad af ansvarsfølelse i at ville hjælpe i den her situation og ville gøre meget, siger John Christiansen.

Annonce
Odense For abonnenter

Mens toårig søn sad på bagsædet: Fører og passager skiftede plads med 80 kilometer i timen på motorvejen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Landsbyer frygtede at miste milliondyr cykelsti over motorvejen: Nu får de to helt nye broer, når den gamle rives ned

Assens For abonnenter

Afledte sideeffekter af corona og brexit: Cabinplant mere end fordobler overskuddet

Nyborg

Færdig i lokalpolitik efter sag om nøgenfotos: Nu bliver der rykket rundt i byrådet

Erhverv For abonnenter

Øjenåbner i vestfynsk stationsby: Christian og Christian trækker kunder til fra de større byer og sørger for nyt imponerende plus på bundlinjen

Valgkamp med forbehold: Intern uenighed om EU-afstemningen i flere partier

Nyborg

Udsolgt festival var en succes: - Vi måtte sende bud efter mere fadøl

Nordfyn For abonnenter

21-årige Damien er med i Paradise: - Jeg har altid gerne villet være et kendt ansigt

For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Odense

Tætpakket debut for letbanen: En Tesla fik hornet, og borgmesteren måtte bøje i knæene for at holde balancen

Kaj jagter billig strøm: - Elprisen er steget vanvittigt, og det kan mærkes på elregningen

Odense

Fem små killinger efterladt til døden i denne lille papkasse: - Det er aldrig okay

Assens For abonnenter

Lastbilchaufføren Thor har startet en maskinstation med kun én maskine: - Når man først har prøvet at være sin egen chef, vil det nok altid lokke lidt

Faaborg-Midtfyn

Minibus med flere passagerer kørte direkte i grøften: Chauffør fik pludselig ildebefindende

Annonce