Annonce
Kerteminde

Sygeplejerske Mette Mary ser frem til maskefald på mandag: - Jeg ved ærlig talt heller ikke, hvor stor effekt mundbindet har haft

Mette Mary Arnli var ikke helt sikker på, om hun fortsat ville bruge mundbind efter mandag - rfter at have tænkt over det, svarede hun dog nej. Foto: Mikkel Støttrup
I Kertemindes gader glæder folket sig til mandag, hvor kravet om mundbind bliver fjernet i store dele af samfundet.

Kerteminde: - Mundbindet indskrænkede jo vores frihed. Jeg kan godt forstå, at man skal gå med det, når man er syg, men når man er til fest med de samme mennesker, eller man skal op fra sin stol og til disken i en restaurant eller bar, synes jeg virkelig ikke, at det gav mening. Det bliver så rart at kunne gå uden det, fortæller Jette Østergaard.

Fra mandag den 14. juni bliver kravet om mundbind fjernet fra de fleste offentlige steder. Det gælder blandt andet barer, restauranter og butikker. Det eneste sted, hvor det fortsat vil være et krav, er hvis man står op i den offentlige transport.

Det er noget folk ser frem til.

Annonce

- Dejligt, at det bliver afskaffet. Der er jo godt styr på smitten nu. Mundbindene er så besværlige. Mine briller dugger hele tiden, tilføjer Marianne Ginge.


Det bliver skønt at kunne se folks ansigter igen.


- Det bliver så skønt. Nu hvor der er mange vaccinerede og forholdsvist godt styr på det hele. Og også nu hvor det er sommer. Jeg stoler på, at eksperterne ved, hvad de taler om, når de siger, at vi kan stoppe med mundbindet, siger sygeplejersken Mette Mary Arnli.

- Jeg ved ærlig talt heller ikke, hvor stor effekt mundbindet har haft, tilføjer hun.

- Jeg har aldrig troet på det, siger Jette Østergaard.

Den normale hverdag kommer tilbage

Også hos restauratørerne er der god stemning.

- Det bliver skønt at kunne se folks ansigter igen og ikke skulle bruge tid på at minde folk om, at de skal huske at have maske på. Jeg glæder mig også til at kunne tage mit kæmpe visir af, for man kan jo ikke høre, hvad folk siger, fortæller Rikke Louise Steffensen, ejer af Lulu's Cafe og boutique.

Nu hvor mundbindet bliver gjort frivilligt, kan man helt selv bestemme, om man vil gå med det. Det vil de adspurgte ikke.

- Nej, jeg vil ikke gå med det efter mandag, siger Mette Mary Arnlig efter en længere betænkningstid.

- Jeg tror, at det bliver mere normalt at se folk gå med det på gaden nu, men jeg vil personligt ikke have det på igen, fortæller Jette Østergaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Annonce