Annonce
Indland

Sygeplejerske får bøde for svigt i dødssag fra Falster

Østre Landsret ændrede onsdag dommen mod en afdelingssygeplejerske, der var tiltalt for at undlade at reagere på advarsler om sygeplejerske, der senere blev dømt for drabsforsøg på fire patienter.

Landsret ændrer dom til sygeplejerske om grov forsømmelse i sag om en anden sygeplejerskes drabsforsøg.

En afdelingssygeplejerske fra Nykøbing Falster Sygehus, der arbejdede sammen med sygeplejersken Christina Hansen, der er dømt for drabsforsøg, skal betale en bøde på 10.000 kroner.

Det har Østre Landsret afgjort onsdag, skriver TV Øst.

Betaler sygeplejersken ikke bøden, skal hun afsone ti dage i fængsel.

I sagen har sygeplejersken været tiltalt for at have siddet en række advarsler overhørig om sygeplejersken Christina Aistrup Hansen. Hun blev sidste år idømt 12 års fængsel for drabsforsøg på fire patienter.

Afdelingssygeplejersken var leder af den afdeling, hvor Christina Aistrup Hansen arbejdede.

Anklagemyndigheden havde rejst tiltale mod afdelingssygeplejersken for overtrædelser af autorisationsloven. Ifølge anklagen undlod hun at reagere på en række oplysninger, som hun modtog om mistænkelige forhold.

Senioranklager Karen Vistisen fra Statsadvokaten oplyser dog, at den 51-årige sygeplejerske kun er dømt for nogle af anklagerne i anklageskriftet.

Retten har blandt andet lagt vægt på, at hun undlod at videregive relevante oplysninger ved en patients død.

I marts fandt Retten i Nykøbing Falster ikke, at der var grundlag for at dømme afdelingssygeplejersken, og hun blev derfor frifundet. Da stemte to dommere for frifindelse, mens en ville dømme.

Landsrettens dom er derimod en enstemmig afgørelse.

Den 51-årige kvinde arbejder i dag ikke længere som afdelingsleder.

Anklageren har i sagen krævet, at hun skulle fratages retten til at varetage sygeplejemæssige opgaver, der indebærer ledelsesbeføjelser. Men landsretten har valgt ikke at følge det krav.

Sagen mod Christina Aistrup Hansen begyndte 1. marts 2015.

Hun blev anholdt efter en nattevagt, hvor to patienter afgik ved døden. Også en tredje havde været tæt på at dø. Siden blev hun sigtet for at have dræbt en fjerde patient.

Byretten idømte sygeplejersken en livstidsstraf for tre drab og et drabsforsøg.

Men i Østre Landsret blev Christina Aistrup Hansen frifundet for anklager om drab. Hun blev i stedet dømt for drabsforsøg mod de tre, der var døde. Hendes straf blev sat ned til 12 års fængsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce