Annonce
Fyn

Sygemeldt DF'er får comeback: Alex Ahrendtsen tilbage til sit kriseramte parti

Efter en længere sygemelding på grund af stress er det fynsk valgte folketingsmedlem for Alex Ahrendtsen  på vej tilbage til sit arbejde på Christiansborg. DF'eren er tilbage i jobbet 1. oktober. Foto: Sugi Thiru
I begyndelsen af december sidste år blev Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti sygemeldt på grund af stress. Nu er det fynske folketingsmedlem på vej tilbage til Christiansborg og på job, når Folketinget åbner 1. oktober.
Annonce

Fyn: Dansk Folkepartis fynske skole- og kulturordfører Alex Ahrendtsen er på vej tilbage til sit job som Folketingsmedlem på Christiansborg.

Den fynske politiker er tilbage i jobbet den 1. oktober, når Folketinget åbner.

Alex Ahrendtsen blev sygemeldt på grund af stress den 3. december sidste år.

I første omgang gjaldt sygemeldingen frem til midten af januar i år. Men sygemeldingen blev senere forlænget og udløber altså med udgangen af denne måned.

Annonce

Sygemelding kom efter vælgerlussing

Den mangeårige fynske politiker blev ramt af stress omkring et halvt år efter det seneste valg til Folketinget, som var et meget skidt et for Dansk Folkeparti. Både på Fyn og på landsplan.

Ved folketingsvalget i juni 2019 blev DF's folketingsgruppe mere end halveret, og på Fyn gik partiet fra fire til to fynske mandater. Det ene til Alex Ahrendtsen - det andet til Jens Henrik Thulesen Dahl.

8,9 procent af fynboerne stemte på Dansk Folkeparti ved folketingsvalget i juni. Det var som på landsplan en gevaldig lussing, da partiet ved valget i 2015 opnåede 21,8 procent af de fynske stemmer.

Blandt de fynske DF-politikere, der røg ud af Folketinget sidste år var Pernille Bendixen. Hun har under Alex Ahrendtsen sygemelding været tilbage i Folketinget for at vikariere for sin sygemeldte partifælle.

Alex Ahrendtsen blev valgt i Folketinget i 2011. I flere år sad han både i Odense Byråd samt i Folketinget. De senere år har Alex Ahrendtsen haft fokuseret sin politiske karriere udelukkende på det landspolitiske.

Fyens.dk arbejder på at få en kommentar fra Alex Ahrendtsen.

Afløseren Pernille Bendixsen bekræfter, at hun den 1. oktober overlader sin post i Folketinget til sin fynske partifælle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce