Annonce
Fyn

Sygehusene ruster sig: Det største pres kommer til påske

Det er nu i kun særlige tilfælde, at man som pårørende kan komme på besøg på OUH og de andre sygehuse i regionen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
OUH og de andre sygehuse i Region Syddanmark skærer kraftigt ned for adgangen for pårørende på sygehusene. Det sker for at forhindre, at corona-smitte bringes ind på sygehusene.
Annonce

12 indlagte, hvoraf to af dem på intensiv. Begge i respirator.

Det er den talmæssige status på en onsdag, hvor Region Syddanmark tog endnu et middel i brug for at undgå, at der bliver bragt corona-smitte ind på regionens sygehuse.

Der blev droslet endog meget kraftigt ned på adgangen til sygehusene for pårørende. Det skete fra onsdag klokken 10.

- Det er for at mindske smittespredningen. Vi vil beskytte vores patienter mest muligt, lyder forklaringen fra Kurt Espersen, der er koncerndirektør i Region Syddanmark.

Annonce

Uden bagkant

Stramningen betyder, at man være nær pårørende for overhovedet at kunne få adgang til et besøg på sygehuset.

Samtidig kan man kun få adgang, hvis den person, man skal besøge, er i kritisk tilstand, døende eller et barn. Hvis man skal ledsage en gravid kvinde til en fødsel, kan man få lov til det.

Spørgsmålet er så, hvor stor gavn det tiltag vil gøre.

- Det er svært at gøre op, men det er simpelthen det håndtag, vi trækker i, efter Styrelsen for Patientsikkerhed har givet os et påbud om at lave restriktioner på adgangen for pårørende på vores sygehuse, siger Kurt Espersen og tilføjer:

- Der er ikke sat bagkant på endnu, men når vi kommer om på den anden side af epidemien, ophæver vi selvfølgelig igen.

Kurt Espersen siger, at langt de fleste pårørende har forståelse for sygehusenes restriktioner.

- Overordnet må man sige, at de pårørende opfører sig, som vi gerne vil have. Men der er selvfølgelig nogle brodne kar imellem, og det er vi kede af. Men overordnet set hører de pårørende efter, hvad der bliver sagt.

Annonce

Stor bølge til påske

Ellers er regionens sygehuse stadig i fuld gang med at forberede sig til det pres, som vil komme, når mange corona-smittede får brug for lægehjælp.

Der går ifølge Kurt Espersen nogle uger endnu, inden den store bølge rammer.

- Med de prognoser vi kan kigge ind i fra Kina og Italien, så vil det største pres nok komme omkring påske.

- Men alle de tiltag, der er sat i gang fra de nationale myndigheder for at afbøde smitten i samfundet, skulle vi gerne se nogle effekter af, så vi ikke får så hård en belastning, som man har set i både Kina og Italien. Det er målet, siger koncerndirektøren.

Sygehusene fortsætter med at aflyse alle ikke-akutte operationer og aftaler, ligesom der også er et stort arbejde i gang med at oplære personalet, så det kan varetage andre opgaver end i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce