Annonce
Middelfart

Sygehus Lillebælt anmelder chef for svindel i millionklassen

Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Sygehus Lillebælt har 4. oktober 2019 indgivet politianmeldelse af en tidligere betroet medarbejder.
Annonce

Vejle: Sygehus Lillebælt har politianmeldt en tidligere medarbejder for mistanke om svindel.

Sygehus Lillebælt har 4. oktober 2019 indgivet politianmeldelse af en tidligere betroet medarbejder. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Vejle Amts Folkeblad har af flere omgange forsøgt at få indblik i sagen, som ifølge avisens oplysninger drejer sig om en ledende medarbejder.

Sygehus Lillebælt bekræftede 28. november over for avisen, at en chef var fratrådt, men kommunikationschefen Cathrin Tromborg Bræstrup afviste at uddybe årsagen til fratrædelsen.

Avisen har derfor søgt om aktindsigt i sagen. Det skete fredag, og nu har sygehuset endelig valgt at offentliggøre sagen via en pressemeddelelse.

Politianmeldelsen er ifølge pressemeddelelsen sket på baggrund af "en mistanke om mulig svindel med sygehusets midler under vedkommendes ansættelse hos Sygehus Lillebælt".

Den tidligere medarbejder er ikke længere ansat på sygehuset, og relevante oplysninger og materiale er blevet overgivet til politiet.

I alt drejer det sig om et samlet beløb på mellem 1 million og 1,5 millioner kroner, som sygehuset vil kræve tilbagebetalt, hvis der rejses tiltale.

- Det er vores opfattelse, at den pågældende medarbejder har fundet et hul i et hjørne af vores kontrolsystem, og at vedkommende bevidst har omgået vores kontroller i samarbejde med

personer udenfor sygehuset. Der er tale om flere mindre beløb fordelt over en periode på flere år, eskalerende frem mod vores politianmeldelse, siger Sygehus Lillebælts administrerende direktør Christian Sauvr i pressemeddelelsen.

Det er nu op til politiet at vurdere, om der skal rejses sigtelse og tiltale mod medarbejderen.

- Vi tager naturligvis den her sag meget alvorligt, og det er også derfor, vi har valgt at indgive en politianmeldelse, så snart vi fik mistanke om, at noget var galt, siger Christian Sauvr videre.

Af hensyn til efterforskningen og personalesagen kan sygehuset ifølge pressemeddelelsen ikke gå i flere detaljer med hvor og hvordan, den mulige svindel er foregået. Men der er allerede nu sat nogle tiltag i værk, som skal bidrage til, at noget lignende ikke kan ske igen.

- Vi er med det samme gået i gang med at se på, hvordan vi kan stramme op, og om der er procedurer, der skal være anderledes. Vi har allerede nu lavet nogle organisatoriske ændringer, ligesom vi strammer op på vores ledelsestilsyn. Samtidig skal vi have forholdt os til, om vi kan sikre os yderligere, uden at det går ud over alle vores mange andre dygtige og ordentlige medarbejdere, udtaler Christian Sauvr.

Ved du noget?

Ved du noget om svindelsagen, så tøv ikke med at kontakte avisen.

Zarah Grothe - zaleg@vafo.dk/51896678

Michelle Madsen - michm@vafo.dk/29800367

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Forstander fyret og bestyrelse på friplejehjem afsat: - Det er et kupforsøg

Kerteminde

Sådan kan et fremtidigt turistkontor og bibliotek se ud: Politikerne skal ikke bekymre sig om økonomien

Annonce