Annonce
Middelfart

Sygehus-chef giver ansatte mundkurv

Personalet på Middelfart Sygehus må ikke længere agitere for bevarelsen af deres arbejdsplads, mens de er på arbejde. Det har direktionen på Sygehus Lillebælt bestemt til stor frustation for personalet. Privatfoto

Personalet på Middelfart Sygehus er i oprør efter, at chefen for Sygehus Lillebælt har forbudt dem at tale for sygehusets bevarelse.

Annonce

Umiddelbart er det vanskeligt at forestille sig en lukningstruet arbejdsplads, hvor ledelsen modsætter sig, at man som ansat går til kamp for at bevare sit job.

Ikke desto mindre er det den opfattelse, som dele af personalet på Middelfart Sygehus står tilbage med, efter Christian Sauvr, der er økonomi- og planlægningschef for Sygehus Lillebælt, har udfærdiget en mail.

I mailen, som han fandt anledning til at sende rundt efter et nyligt besøg på Middelfart Sygehus, beder han om, at man fjerner alt materiale, der omhandler støtte til sygehusets bevarelse.

- Vi er mange, som føler, at det er et indgreb i vores ret til at ytre os, og mange tør ikke længere udtale sig. Mange går rundt med en kæmpe frustration, fortæller en af de ansatte.

Den omdiskuterede mail, som økonomi- og planlægningschef Christian Sauvr skrev efter et nyligt besøg på Middelfart Sygehus.
Annonce

Forstår ikke direktionen

Som andre ansatte ønsker vedkommende ikke at træde frem med navn. Holdningen er, at ledelsen af Sygehus Lillebælt på flere planer forsøger at få personalet til at holde sig ude af den høringsproces, som kører, indtil der i april sættes navne på hvilke hospitalsenheder, der lukkes.

- Normalt vil en ledelse gå forrest i kampen for at bevare en arbejdsplads. I vores tilfælde får vi ingen opbakning fra direktionen, og den er totalt fraværende i den offentlige debat. Vi forstår ikke, at Sygehus Lillebælt ikke har interesse i, at vi kæmper for vores sygehus.

Fyens Stiftstidende kender den ansatte person og erfarer fra flere sider, at vedkommende ikke står alene med sin opfattelse.

Annonce

En arbejdsplads

Dirtektøren for Sygehus Lillebælt, Dorthe Crüger, påpeger, påpeger, at Middelfart Sygehus er en arbejdsplads, og det er vigtigt, at patienterne ikke møder op og føler, at de er trådt ind på en kampplads.

- På et sygehus skal der være tryghed for de patienter, der kommer, for det, vi laver på et sygehus. Den daglige drift skal ikke forstyrres af, at man kommer ind og tænker: "Hvad er det, der foregår her?", siger direktøren, der dog samtidig understreger, at de ansatte som enkeltpersoner selvfølgelig har lov til at ytre sig og skrive til hvem, de vil.

Annonce

Gemt ude i byen

Mailen fra Christian Sauvr var tænkt som en intern mail, men den er blevet lækket, og mandag besluttede dele af personalet af fjerne alle de underskrifter til bevarelse af sygehuset, som var indsamlet.

I alt 60-70 sider med 28 underskrifter på hver side. Materialet er nu gemt ad vejen ude i byen af frygt for, at Sygehus Lillebælts direktion ellers ville konfiskere det.

- Vi føler i den grad, at vi har fået mundkurv på, og vi ved ikke, hvad vi skal stille op, siger den ansatte og fortæller, at personalet også har fået forbud mod at sende mail til regionrådspolitikerne.

De har fået at vide, at det bliver betragtet som spam.

Materialet, som Christian Sauvr bad om at få fjernet, stammer ikke kun fra personalet. Det er udfærdiget i fælleskab med Middelfart Kommune og et enigt byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce