Annonce
Faaborg-Midtfyn

Indstillet til månedens buket: Axel sørgede for sin hustru under alvorlig sygdom

En farverig "gå på opdagelse"-buket blev overrakt til Axel Averhoff hos Westergård Blomster. Foto: Maria Retoft Pedersen
Kirsten Averhoff fra Faaborg har indstillet sin mand, Axel Averhoff, til "månedens buket", som tak for støtten og omsorgen i en svær tid med alvorlig sygdom.

Faaborg: I juni 2015 fik Kirsten Averhoff, 74, konstateret kronisk leukæmi. Hun levede fint med diagnosen og den behandling, hun fik. Lige ind til juleaften samme år.

- Jeg kunne mærke, at der skete noget med mig - lige midt i andestegen, skriver hun til Ugeavisen Faaborg.

De næste måneder bød på rigtig mange hospitalsbesøg, uden der rigtig kom klarhed omkring, hvad Kirsten Averhoffs ubehag skyldtes.

I juni 2016 blev hun indlagt, da hendes blodprøver viste, at noget var galt.

- Det viste sig at være nogle piller, jeg havde fået ordineret for en anden sygdom, der ikke fungerede med de leukæmipiller, jeg tog. Jeg kunne simpelthen risikere at få hjertestop, forklarer Kirsten Averhoff.

Adskillige indlæggelser fulgte herefter, hvor Kirsten Averhoff blandt andet var rigtig syg af en svampeinfektion i spiserøret.

- Min mand var hos min side hele tiden og ved alle de undersøgelser, jeg måtte igennem. Da jeg ventede på at skulle have sonden ned, sad han hele natten og ventede, indtil jeg kunne komme ned næste morgen. Da jeg blev udskrevet den 6. august 2016 var det med en sygeseng herhjemme og hjemmepleje hver dag i de næste måneder, fortæller Kirsten Averhoff.

Derfor indstiller hun nu sin mand, Axel Averhoff, 75, som modtager af "månedens buket" fra Ugeavisen Faaborg og Westergård Blomster.

Annonce

Om månedens buket

Westergård Blomster ved Hanne Andersen og Ugeavisen Faaborg har indgået et samarbejde, og hver måned kårer vi én, der har gjort sig fortjent til "månedens buket".Det er læserne af Ugeavisen Faaborg, der indstiller egnede kandidater.

Det er helt op til dig, hvilke kriterier, du synes, kvalificerer din kandidat. Det vigtige er bare, at du sender os et par linjer om, hvorfor det netop er din kandidat, der skal vinde blomsterne.

Send din indstilling til redaktion@uaf.dk senest den 25. november, så er din kandidat med i næste runde.

Hvis din kandidat vinder, offentliggør vi din indstilling i avisen.

Udover din indstilling har vi brug for dit navn og kontaktoplysninger, så vi eventuelt kan få uddybet din indstilling.

Du kan også aflevere en indstilling fysisk i mediehuset i Kanneworffs Gaard, Torvet 8b, Faaborg.

Axel klarede det hele

- Han har i tiden fra juleaften 2015 og indtil for nogle måneder siden måttet klare alting i huset. Madlavning, vask, indkøb, rengøring af huset, køre mig frem og tilbage til genoptræning to gange om ugen osv. Og han gjorde det med glæde. Jeg har aldrig hørt et dårligt ord fra ham - også selvom han ikke selv er helt rask. Han så ikke mange mennesker i den tid, jeg ikke var i stand til at modtage besøg, og han ville ikke gå fra mig, hvis der skulle ske noget, fortæller Kirsten Averhoff i sin indstilling, som hun afslutter således:

- Jeg bliver aldrig helt rask men hjælper nu til så godt, jeg kan på mine gode dage. Han (Axel, red.) er det mest fantastiske og mest kærlige menneske, jeg kender. Hvis nogen har fortjent en opmuntring, så er det ham.

For nylig havde Ugeavisen Faaborg så sat Axel Averhoff stævne hos Westergård Blomster for at kunne overrække ham erkendtligheden.

- Det er da en rigtig dejlig følelse, at Kirsten har indstillet mig. Når den ene halvdel i et ægteskab får så alvorlig en sygdom, så er det begge, der bliver ramt. Men vi har fået rigtig god hjælp af kommunen, understreger Axel Averhoff, der gik på pension fra sit job som flyveleder hos Statens Luftfartsvæsen, da han var 55 år gammel.

- Jeg tror nu alligevel, det har været værst for Kirsten, siger Axel Averhoff.

Parret har været gift siden 1996 og kan dermed fejre sølvbryllup om to år.

Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce