Annonce
Trekantområdet

Sygdom tvinger SF til rokade: Sune Nørgaard Jakobsen er ny mand i spidsen

SF Fredericia har valgt Sune Nørgaard Jakobsen som ny spidskandidat til kommunalvalget. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
43-årige Sune Nørgaard Jakobsen bliver spidskandidat, når SF næste år forsøger at generobre en plads i byrådet. Den tidligere spidskandidat Marianne Thomsen trækker sig på grund af sygdom.

Fredericia:  For tredje gang flyttes der rundt på kandidatlisten hos SF Fredericia til næste års byrådsvalg.

43-årige Sune Nørgaard Jakobsen er ny spidskandidat, og han blev valgt ved et online medlemsmøde torsdag aften. Baggrunden er, at Marianne Thomsen trak sig som spidskandidat, efter at hun har været ramt af en blodprop.

- Derfor skulle vi finde en ny spidskandidat. Vi har været udfordret af corona-situationen, så vi ikke kan samles, så vi havde et onlinemedlemsmøde, hvor det blev vedtaget, at jeg er SF’s spidskandidat i Fredericia, siger Sune Nørgaard Jakobsen til Fredericia Dagblad.

Annonce

Beæret og ydmyg

SF’s bestyrelse indstillede Sune Nørgaard Jakobsen som ny spidskandidat. I to uger kunne medlemmer gøre indsigelser eller stille op som modkandidat, men det gjorde ingen.


Det er selvfølgelig på et rigtigt ærgerligt grundlag. Jeg holder rigtigt meget af Marianne, og jeg har haft et godt samarbejde med hende.

Sune Nørgaard Jakobsen


Så nu står Sune Nørgaard Jakobsen i front for SF's projekt med at generobre en eller flere pladser i byrådet. Ved seneste valg røg SF helt ud.

- Jeg går til opgaven med ydmyghed. Jeg er selvfølgelig beæret og stolt over at være partiets spidskandidat. Jeg ved også, at der ligger et stort arbejde og venter. Det er ikke så anderledes, end det plejer. Jeg har haft min egen valgkamp i snart et år, og har kæmpet med næb og kløer til, hvor jeg er nu, siger Sune Nørgaard Jakobsen.

Annonce

Håber på ping-pong

Han har blandt andet været en tydelig stemme i debatten om misbrugere i Fredericia og har også markeret sig i debatten om kommunens familieafdeling, hvor der ifølge SF'eren er brug for et kvalitetsløft.

- Det er selvfølgelig på et rigtigt ærgerligt grundlag. Jeg holder rigtigt meget af Marianne, og jeg har haft et godt samarbejde med hende. Jeg er faktisk rigtigt ked af, hun ikke er med, siger Sune Nørgaard Jakobsen, som er i løbende dialog med Marianne Thomsen og satser på at kunne ping-ponge med den erfarne SF’er senere hen.

Annonce

Ro på bagsmækken

Det er som nævnt tredje gang, at der nu rokeres på SF’s kandidatliste. I juni blev der holdt generalforsamling, hvor Marianne Thomsen blev spidskandidat efter kampvalg med Lars Olesen. Det valg blev dog underkendt af landsledelsen i august. En deltager i generalforsamlingen havde en fuldmagt med, som også talte som en stemme. Det godkendte generalforsamlingen, men det blev altså senere omstødt.

Det førte til et nyt opstillingsmøde i september, hvor der igen blev peget på Marianne Thomsen som spidskandidat. I den forbindelse forlod fire kandidater SF: Henning Troelsen, Malene Søgaard-Andersen, Lea Nydahl Lyberth og Allan Søgaard-Andersen. De bakkede hverken op om spidskandidaten eller partiets linje frem mod valget.

Det har været lidt frem og tilbage med kandidatlisten for SF. Er du manden, der skaber ro i den sammenhæng?

- Med mig som spidskandidat kommer der fuldstændig ro på bagsmækken i SF Fredericia. Det har vi allerede, siger Sune Nørgaard Jakobsen, der i forvejen er næstformand i bestyrelsen for SF Fredericia.

- Vi er allerede i gang med at fastsætte en stabil liste. Jeg oplever, jeg har fuld opbakning. Der er en rigtig god stemning og vi har blod på tanden. Vi skal i byrådet denne gang. Vi har ikke råd til at sidde udenfor i fire år mere, siger Sune Nørgaard Jakobsen.

Marianne Thomsen trækker sig fra lokalpolitik, men bliver i regionsrådet til næste års valg. Foto: Ulla Rasmussen
Annonce

Fuld opbakning til Sune

Marianne Thomsen oplyser i en besked til Fredericia Dagblad, at hun fik en blodprop i hjernen for nogle uger siden, og det er den direkte årsag til, at hun trækker sig fra lokalpolitik.

Hun holder fast i den SF-plads i regionsrådet, hun overtog 24. august, da Vibeke Bender Lorenzen bad om at blive fritaget.

- Jeg er medlem af regionsrådet, og det fortsætter jeg med frem til næste år, oplyser Marianne Thomsen, der udtrykker fuld opbakning til sin efterfølger Sune Nørgaard Jakobsen.

- Sune er valgt som spidskandidat med min fulde støtte og opbakning, lyder det fra Marianne Thomsen.

SF udsender en pressemeddelelse med nærmere informationer i weekenden.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Bogense Hotel lukker efter corona-udbrud: - Vi kunne slet ikke overskue, hvad det kunne udvikle sig til

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Livsstil

Zoo-direktør i Odense tror på dyret i mennesket og ikke mennesket i dyret: - Hvis jeg ikke søgte jobbet, ville jeg ikke kunne leve med mig selv

Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand - lokale har givet over en kvart million: - Det er næsten ikke til at tro

Populært håndværkerfradrag fjernet fra næste års finanslov

Navne For abonnenter

41-årige Jens er enlig far, selvstændig og politiker: - Jeg var meget bange for at miste mig selv

Navne

Kirsten C. Fournaise er blevet opkøbt flere gange: 40-års jubilæum i Spar Nord Odense

Odense

Butiksejere raser over betalingsparkering: - Kommunen har trådt på os i årevis

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

OB

Bashkim Kadrii: Det er det, jeg har efterlyst

Odense For abonnenter

Åbnede for seks år siden: Nu skal indfaldsvej i Odense bygges om for millioner

Kerteminde For abonnenter

'Grønnely-metoden' får hug fra flere sider: De løber en 'vanvittig' risiko, der kræver 'røv i bukserne' hos kommunen

Annonce