Annonce
Assens

Sydmarksgården vil have det økologiske bronzemærke

Økonoma Helle Gade var fredag formiddag i gang med at lave skagenfisk - torsk, grøntsager, bacon og en hvid sovs bagt i ovenen som dagens varme ret.

30 procent af råvareforbruget skal være økologisk

Verninge: Maden skal dufte og se godt ud, så den pirrer sanserne. Det er målet for køkkenpersonalet på plejecenteret Sydmarksgården, som i år har indledt en økologisk omstilling af sit køkken.

- Til næste år vil vi have det økologiske bronzemærke, siger Joan Andersen, der er forstander på Sydmarksgården.

Det indebærer, at 30 procent af råvareforbruget skal være økologisk.

Sydmarksgården vil komme tæt på målet ved at bruge økologiske kartofler og brød, som udgør en stor del af det samlede forbrug.

For at sikre omstillingen har Sydmarksgården ansat Karin Lorentzen, der er ernærings- og husholdningsøkonom.

Hun skal virke i køkkenet og virke blandt beboerne.

- Jeg præsenterer forskellig muligheder for folk og spørger til, hvad de gerne vil have siger Karin Lorentzen.

- Vi har nemlig ikke noget ønske om, at trække det økologiske ned over hovedet på folk, siger Joan Andersen.

Hun ser det grønne økologiske køkken som led i den grønne omsorg, Sydmarksgården i 2008 begyndte at indføre.

Grøn omsorg betød udflugter i det grønne, en kolonihave, en campingvogn, et hønsehold, et drivhus og en urtehave.

Læs hele historien i dagens udgave af Fyens Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Alarm 112

20 personer anholdt i islamistisk terrorsag i Danmark

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce