30 procent af råvareforbruget skal være økologisk
Verninge: Maden skal dufte og se godt ud, så den pirrer sanserne. Det er målet for køkkenpersonalet på plejecenteret Sydmarksgården, som i år har indledt en økologisk omstilling af sit køkken.
- Til næste år vil vi have det økologiske bronzemærke, siger Joan Andersen, der er forstander på Sydmarksgården.
Det indebærer, at 30 procent af råvareforbruget skal være økologisk.
Sydmarksgården vil komme tæt på målet ved at bruge økologiske kartofler og brød, som udgør en stor del af det samlede forbrug.
For at sikre omstillingen har Sydmarksgården ansat Karin Lorentzen, der er ernærings- og husholdningsøkonom.
Hun skal virke i køkkenet og virke blandt beboerne.
- Jeg præsenterer forskellig muligheder for folk og spørger til, hvad de gerne vil have siger Karin Lorentzen.
- Vi har nemlig ikke noget ønske om, at trække det økologiske ned over hovedet på folk, siger Joan Andersen.
Hun ser det grønne økologiske køkken som led i den grønne omsorg, Sydmarksgården i 2008 begyndte at indføre.
Grøn omsorg betød udflugter i det grønne, en kolonihave, en campingvogn, et hønsehold, et drivhus og en urtehave.
Læs hele historien i dagens udgave af Fyens Stiftstidende.