Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sydlandsk stemning: Vær med når traditionsrig træskibs-regatta kommer i mål i Faaborg

Faaborg er for første gang slutby, når Fyn Rundt for Bevaringsværdige Træskibe kommer forbi den 26. juli. Arkivfoto
Et stort program ligger klar, når Fyn Rundt for Bevaringsværdige Træskibe sejler i mål i Faaborg den 26. juli. - Der kommer masser af mennesker, og der kommer til at ske noget hele dagen, lyder det fra turistmanager Mads Sletbjerg.

Faaborg: Siden januar har en arrangørgruppe arbejdet på, at der bliver liv og glade dage i Faaborg, når deltagerne i Fyn Rundt for Bevaringsværdige Træskibe fredag den 26. juli kommer i land.

For første gang er Faaborg slutby i sejladsen, og der bliver arrangementer fra havneparken rundt langs havnebassinet og helt ud på spidsen af Munkholm-kajen samt op mod bymidten.

- Der er mere musik og flere foreninger inde over, end der har været nogensinde før, siger turistmanager Mads Rye Sletbjerg, som har været en del af arbejdsgruppen.

Derudover består den af Vores Faaborg & Egn, FB&IF samt støtteforeningen Vennerne, VAFF, havnemester Lasse Olsen og beboerne på Munkholm, nemlig Amatørfiskerne, Træskibsforeningen Faaborg og kajakklubben Malik.

De gamle træskibe kommer sejlende fra Marstal og forventes at ankomme til Faaborg fra ved 14-tiden.

Allerede fra klokken 10 er programmet dog i gang, hvor Ugeavisen Faaborg og Vores Faaborg & Egn står bag et stort kræmmermarked i gaderne.

Herefter følger musik i mange afskygninger, cirkus, åbent skib på Fulton, Ruth og Bonavista, kajakshow og meget mere. På Munkholm er der boder, beach volley og strandhygge samt "Haabets Pirater" for børnene og en masse andet.

Annonce

Alle hoteller og campingpladser er fyldt på det her tidspunkt, så der vil være masser af folk i byen. Og vi ender med at få skabt en helt sydlandsk stemning med musik på hvert et gadehjørne.

Mads Rye Sletbjerg, turistmanager

Fest i to dage

De 500 sejlere skal bespises, når alle er i land. Det kommer til at foregå i et stort telt i Havneparken fredag klokken 18, og denne del er lukket for offentligheden.

- Det er Restaurant Klinten, der leverer maden, men Faaborg ØH hjælper med servering. Fyn Rundt har selv stået for underholdningen, fortæller Mads Rye Sletbjerg.

I løbet af aftenen er der også præmieoverrækkelse til sejlerne.

Udenfor teltet fortsætter festlighederne dog, indtil det officielle program slutter klokken 1. Og fordi Faaborg er målby, er der ikke nogen sejlere, der skal tidligt op næste morgen for at blive klar til næste etape.

- Så måske er der også nogen, der bliver i byen og ser sig lidt omkring, siger Mads Rye Sletbjerg.

Derfor strækker festlighederne sig over to dage. Lørdag den 27. juli er der blandt andet åbent hus hos Marineforeningen, og FB&IF samt Vennerne arrangerer "planken ud" ved kanalen. Derudover kåres årets faaborgenser klokken 16.30, og "Another Friday" spiller musik fra klokken 17-19.

Et godt udstillingsvindue

Mads Rye Sletbjerg glæder sig til en dag med masser af mennesker i byen lige midt i højsæsonen.

- Alle hoteller og campingpladser er fyldt på det her tidspunkt, så der vil være masser af folk i byen. Og vi ender med at få skabt en helt sydlandsk stemning med musik på hvert et gadehjørne. På den måde er det et rigtig godt udstillingsvindue for, hvad vi kan, siger han og tilføjer:

- Og så er det også en god anledning for faaborgenserne til at bruge byen.

Han håber, at Faaborg kan komme i betragtning til at blive målby igen en anden gang.

- Så kunne man arbejde på at lave en fejring med et bestemt tema, siger han.

Borgmester Hans Stavnsager sejler med på den sidste etape fra Marstal til Faaborg om bord på det gode skib "Haabet".

- Faaborg har været med på ruten i mange år, og det er en cadeau, at vi får lov at være endestation. Jeg glæder mig til alt det, der kommer til at ske i byen og den stemning, der bliver om aftenen med musik, mennesker på skibene og forhåbentlig et godt vejr. Så er der ikke noget mere hyggeligt end at gå rundt på havnen.

Programmet

Fredag 26. juli

14.00: Festtelt og salgsvogne åbner på "Havneøen".

14.00: Grillen åbner med salg af pølser og popcorn.

14.00: Skibene begynder at ankomme.

16.00-18.00: Duoen Ejstrup & Holmhus spiller i festteltet.

20.30: Musik i festteltet med Løven, Kim og Hulken nu med Rico og Kåre.

24.00: Tak for i dag.

Lørdag 27. juli

14.00: Festtelt og salgsvogne åbner.

15.00: "Planken ud" ved kanalen.

16.30: Årets Faaborgenser kåres i festteltet.

17.00: Musik med bandet Another Friday i festteltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce