Annonce
Sport

Sydkoreanere mødte Nordkorea: Fodboldkamp var som krig

Jung Yeon-Je/Ritzau Scanpix
Sydkoreas landshold er torsdag vendt hjem efter en hadsk 0-0-kamp ude mod Nordkorea i VM-kvalifikationen.

Det sydkoreanske fodboldlandshold oplevede en hadsk og næsten krigerisk stemning inde på banen i tirsdagens VM-kvalifikationskamp på udebane mod Nordkorea.

Det fortæller vicepræsident for fodboldforbundet i Sydkorea Choi Young-il, efter at holdet torsdag vendte tilbage til hjemlandet efter 0-0-kampen.

Vicepræsidenten fortæller, at gæsterne havde forventet, at kampen mellem de to naboer i Pyongyang skulle spilles for fyldte tribuner.

- Vi regnede med, at 50.000 mennesker ville vælte ind, når de åbnede, men der kom ingen.

- Indgangene blev aldrig åbnet. Det overraskede os. Spillerne og træneren var også overraskede, siger Choi Young-il.

Han spurgte en nordkoreansk officiel om, hvorfor der ikke kom tilskuere til kampen og fik svaret, at "måske gad de ikke se den".

Vicepræsidenten fortæller, at kampen mindede om krig.

Sydkoreas store stjerne, Tottenham-spilleren Son Heung-min, beretter også om en hårdhændet behandling.

- Kampen var meget aggressiv, faktisk til en grad, hvor det var lidt af en bedrift at slippe derfra uden at blive skadet.

- Der blev også sagt mange bandeord, siger Son Heung-min.

Præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa), Gianni Infantino, overværede kampen i Pyongyang. Han udtalte bagefter, at han var skuffet og overrasket over fraværet af tilskuere.

Nord- og Sydkorea er placeret i samme gruppe i den asiatiske VM-kvalifikation. Begge lande har syv point og topper gruppen efter de tre første spillerunder.

Landene var i aktiv krig fra 1950 til 1953, og krigshandlingerne endte med en våbenhvile, der blev vedtaget 27. juli 1953.

Våbenhvilen er aldrig blevet fulgt op af en fredsaftale, og teknisk set er de to nationer derfor stadig i krig. De seneste år har en række nordkoreanske missiltest desuden øget spændingerne i regionen.

/ritzau/AFP

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce