Annonce
Sydfyn

Sydfynske weekendanbefalinger: Eventchefen skal fejre det første kvindelige uv-mesterskab nogensinde

Svendborgevents eventchef, Anja Mia Haas, giver sine anbefalinger til weekendfornøjelser.
Hun sidder med det til hverdag og har da også godt styr på, hvad der rør sig rundt omkring i det meste af kommunen, eventchef i Svendborgevent Anja Mia Haas. Hun giver blandt andet varme anbefalinger til de Euro-Afrikanske mesterskaber i undervandsjagt, der i disse dage udspiller sig i det sydfynske.

Brødtekst

Annonce

Anja Mia Haas

Anja Mia Haas, 53 år, er eventchef i Svendborg Event.

Hun flyttede til Svendborg for tre år siden fra Odense, hvor hun er født og opvokset.

Hun er uddannet inden for ledelse og kommunikation og har i mange år arbejdet med forretningsudvikling, ligesom hun tidligere har været projektleder i Naturturisme i Svendborg.

Anja Mia Haas har en voksen datter på 28 år.

1) Kor, shopping og et lille lyt

Lige præcis denne weekend har Anja Mia Haas - med egne ord - tiltusket sig en gæsteplads til en kapsejlads, så hun indrømmer, at hun måske får svært ved selv at nå sin første anbefaling.

- Men hvis jeg kan nå det, er mit første tip helt klart, at folk skal tage en tur på torvet. Udover at handle friske blomster og lækker frugt, så fylder Foreningen Norden 100 år. Det fejrer den klokken 10 med korsang akkompagneret af Povl Chr. Balslev (organist i Vor Frue Kirke, red.). Det bliver helt sikkert meget, meget vellydende, når kirkeklokkerne spiller med. Det plejer at være meget hyggeligt, siger eventchefen og udvider sit tip.

- Nu har du ringet til eventkontoret, og vi kan ikke holde os til én ting. Så det skal være en samlet bytur, hvor man også slendrer rundt og ser på de nye efterårsvarer. Vi har et meget fint handelsliv, som vi skal glæde os over. Derefter ville jeg stoppe op ved Café Rouge i Møllergade og høre Maria Kjær Kvartetten, der spiller. Der er altid proppet derinde, men man kan nogle gange godt stå udenfor og lige høre et par strofer.

2) Internationalt mesterskab i uv-jagt

En ting, som eventchefen med sikkerhed når ned til, er begyndelsen på 32. udgave af de Euro-Afrikanske mesterskaber i undervandsjagt. Selve jagten finder godt nok sted nede i vandet rundt om Sprogø, Langeland og Nyborg, men mesterskabernes base ligger her i Svendborg.

Anja Mia Haas planlægger at tage ned på Frederiksøen lørdag eftermiddag 16.30, hvor der er indvejning af deltagernes fangst.

- Det skal vi selvfølgelig ned at se. Det er første gang, at den her begivenhed er i Danmark, og vi er jo megastolte over, at de har valgt at bo her i Svendborg og Sydfyn. De forskellige landshold har allerede boet her i en lille måned, fordi de skulle vænne sig til vores vand og lære vores fiskearter at kende, siger hun og fortæller, at der er præmieoverrækkelser søndag.

- Det, at de har valgt Sydfyn, spiller jo helt ind i vores turismepakke om at kunne brande os som en outdoordestination, siger hun og tilføjer:

- Og så synes jeg, at vi skal være stolte af, når nu vi er en del af begivenheden, at der for første i historien vil være et mesterskab for kvinder også. Det er værd at fejre.

Organist i Vor Frue Kirke, Povl Chr. Balslev, akkompagnerer, når Foreningen Norden giver korkoncert på torvet i anledning af foreningens 100 års jubilæum. Arkivfoto: Michael Nørgaard

3) Mudder og motorstøj

Anja Mia Haas' søndag byder på endnu et mesterskab, når hun tager en tur til Yamaha Park på Bodøvej. Her holder Motorcykel Clubben Svendborg normalt til, og denne søndag indtager nogle af landets bedste motocrosskørere banen.

- Jeg skal ud på en af de alt for få ture på min motorcykel, inden sæsonen er slut, og den går helt klart ud til motocrossbanen. Her er det lykkedes klubben at tiltrække en afdeling af danmarksmesterskaberne i den her weekend, forklarer hun.

- Vi har i det hele taget en fantastisk bane her i Svendborg og en ihærdig klub, som er dygtig til at arrangere og afvikle og derfor gode til at få tiltrukket de store arrangementer. Det er utroligt sjovt at overvære, så det skal jeg ud til, lyder det fra Anja Mia Haas.

Starten går klokken 11.20.

Så er det i denne weekend, at toppen inden for undervandsjagt indtager det fynske farvand, når de Euro-Afrikanske mesterskaber løber af stablen. Fredag gik udøverne optog gennem Svendborgs gader. Foto: Hans-Henrik Dyssel.
Yamaha Park på Bodøvej huser søndag en afdeling af de danske mesterskaber i motocross. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce