Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sydfynske syrener er klar til at få gæster

Intet sted i verden er landskabet så præget af syrener som ved Faaborg. Privatfoto
Området omkring Faaborg er det sted i verden, der har den største koncentration af syren-hegn. I bededagene kan man følge med på guidede ture eller besøge åbne haver.

Sydfyn: I bededagene 17.-19. maj kan man deltage i guidede gå- og cykelture mellem udsprungne syrener eller tage turen på egen hånd rundt i det bakkede sydfynske landskab. I maj springer syrenerne ud – og særligt smukt er det på Sydfyn, hvor området omkring Vester Hæsinge, Ny og Gl. Stenderup, Sandholts Lyndelse, Brobyværk og Millinge-Falsled er kendt for levende syrenhegn i landskabet og langs vejene. Faktisk er området omkring Faaborg det sted i verden med den største koncentration af syren-hegn. Derfor inviterer landsbyerne gæster til at komme og opleve landskabet enten på egen hånd eller på en af de guidede ture. I Vester Hæsinge kan man opleve den smukke præstehave, mens lokale i Ny Stenderup inviterer indenfor i deres haver.

Annonce
På guidede ture kan man gå fra det ene duftende hegn til det andet. Privatfoto

Duftende haver

Beboerformand Bjarne Brøndgaard er en af de lokale kræfter bag Sydfynske Syrendage, og han glæder sig til at tage imod gæster i sin store landskabshave på "Ellebjerg", Horseballevej 11 – lige nord for Svanninge Bakker.

- Sidste år fik vi besøg af op mod 500 på de tre dage, vi havde åben have. Vejret var fantastisk. Det har sikkert gjort sit, men vi håber, at Sydfynske Syrendage kan blive en af forårets traditioner for rigtig mange, siger Bjarne Brøndgaard i en pressemeddelelse fra Visitfaaborg. I haven hos Lena og Lars på Horseballevej 26 kan man hente inspiration til egen have, da deres 2500 kvadratmeter store landbo-have er anlagt med nytænkning.

Begge steder kan der købes mad og drikke.

Man kan finde hele programmet og turforslag på Visitfaaborgs hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce