Annonce
Sydfyn

Sydfynske færger er glade for sommerpakke: - Det bliver bedre end sidste år

Ærøfærgen er blandt de færger som måske for tilskud til at give gratis eller billige billetter til turister, som vil besøge de sydfynske småøer. Foto: Michael Bager.
Regeringen præsenterede torsdag et udkast til en sommerpakke, som skal tilgodese turisterhvervet. Her var færgerne på tegnebrættet, og det er Færgesekretariatet glade for.

Sydfyn: Da regeringen torsdag præsenterede deres udspil til en sommerpakke, som skal sætte fart under den danske turisme, var billigere eller måske endda gratis ø-færgebilletter en vigtig overskrift.

Regeringen ønsker nemlig at genoptage sidste års succes, som trak masser af besøgende til blandt andet det Sydfynske Øhav. Og det glæder formanden for færgesekretariatet, Jan Fritz Hansen.

- Det er rigtig dejligt. Det giver et godt fokus på det at tage færgen ud og opleve Danmark, ligesom øerne får stor glæde af de besøgende, som bruger penge lokalt. Vi er tilmed blevet lovet tidligere varsel i år, hvis det bliver besluttet endeligt, at nedsætte taksterne. Det giver os bedre mulighed for at planlægge efter belastning på færgen.

Annonce

Sidste år dragede mange nytte af tilbuddet på især Ærø-færgen, og i enkelte tilfælde måtte øens indbyggere selv vente på en ledig færgeafgang, da dækkene var fyldte.

Jan Fritz Hansen vil ikke love at der ingen ventetid bliver i år, men fortæller at der bliver arbejdet på flere løsninger.

-Vi har ønsket at de billigere billetter bliver fordelt over en længere periode, så alle ikke kommer på en gang. Vi har også mulighed for at sætte ekstra afgange ind, hvis det bliver helt tosset i perioder.

Corona og sejlads

Selvom man befinder sig på havet, skal der alligevel holdes en vis afstand til andre medpassagerer. Og netop faktoren med afstand gør, at færgerne ikke ved præcist hvor mange passagerer de har plads til til sommer.

Gratisbilletter og nedsatte priser gennem juli, august og september sidste år betød, at der var fuldt tryk på færgerne gennem de tre måneder for både Ærøxpressen og Ærøfærgerne. Her ses passagerer, der afventer Ærøfærgen i Svendborg. Arkivfoto: Anders C. Østerby

- Vi kan åbne de udendørs arealer for passagerer nu, og det hjælper selvfølgelig på kapaciteten. Det er bare ikke til at sige, om vi kan fylde færgerne helt op til sommer. Det bliver op til regeringen og deres retningslinjer at beslutte, siger Jan Fritz Hansen.

Han så dog helst, at der var lavere priser året rundt, så der ikke bliver så meget pres på om sommeren.

- Folk begynder jo at spekulere i, at vente til sommer med at besøge Ærø, da det er billigere der. Jeg synes i stedet, at landevejsprincippet også skulle gælde i højsæsonen, så det koster cirka det samme at rejse med færge, som at køre på landevej hele året rundt.

Annonce
Annonce
Annonce