Annonce
Sydfyn

Sydfynsk verdensmester nomineret til sportspris

Annika Daugaard Henriksen blev i sommer verdensmester i orienteringsmountainbike i disciplinen stafet. Nu er hun nomineret til årets fund på Fyn. Foto: Johnny Pedersen.
Svendborgensiske Annika Daugaard Henriksen, der i sommer blev juniorverdensmester i mountainbike-orienteringsløb, er med i opløbet om at blive Årets Fund på Fyn. Vinderen kåres til Fynske Bank Sportslørdag 2020 senere på måneden.
Annonce

Svendborg: Hun kan allerede kalde sig for verdensmester. Den titel blev sikret i sommer, da Annika Daugaard Henriksen sammen med to holdkammerater vandt junior-VM i mountainbikeorienteringsløb i disciplinen stafet.

Snart får den 18-årige gymnasieelev, som til dagligt repræsenterer Svendborg Orienteringsklub, muligheden for at føje endnu en titel til cv'et. Hun er således nomineret til Årets Fund på Fyn - en pris, som uddeleles til Sportslørdag 2020.

Her dyster hun mod fodboldspilleren Daniel Obbekjær fra OB og atletikudøveren Laura Valgreen fra Odense Atletik, der ligeledes er nomineret til talentprisen af en komité bestående af medlemmer fra Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis' sportsredaktion Sport Fyn, TV2 Fyn og Fynske Idrætsforbund.

Sydfynboen må siges at være en ganske kvalificeret kandidat til at tage prisen, og VM-titlen, som blev cyklet i hus sammen med holdkammeraterne Nikoline Splittorf og Christina Reibert, var endda ikke eneste triumf sidste år for Annika Daugaard Henriksen. Hun gentog således bedriften og var med til at køre Danmark til tops og hentede guld i stafet til EM for juniorer, der fandt sted i Tyskland efteråret.

De gode resultater har uden tvivl skabt øget opmærksomhed om den 18-årige mountainbikerytter, der også nåede at blive nomineret til årets idrætstalent til Svendborg Kommunes prisfest i slutningen af 2019. Og nu har hun sat sig som mål at skaffe mere metal, når der senere på året er VM i mountainbikeorietering i Tjekkiet.

Annonce

Flere sydfynboer

Mountainbikerytteren er i øvrigt ikke eneste sydfynske islæt blandt de nominerede til prisfesten.

14-årige Nicholas Bjørn-Eriksen fra Skårup IF er nemlig en ud af syv unge, som er blevet nomineret til Kammeratskabsprisen, der gives til en ung sportsudøver, der gør noget særligt for kammeratskabet, sammenholdet og kampgejsten i foreningerne.

Derudover er Tanja Christensen fra Svømmeklubben Søløven med i feltet om at blive Årets Frivillige Idrætsleder på Fyn, efter hun er indstillet til prisen af Sport og Idræt Svendborg (SIS).

Ifølge formand Karin Olsen er det yderst fortjent, at svømmelederen er kommet i betragtning til prisen.

- Frivillige idrætsledere som Tanja leverer en uvurderlig arbejdsindsats i foreningslivet. Jeg ser Tanja som en meget stærk kandidat til at vinde prisen, siger Karin Olsen ifølge en pressemeddelelse om Tanja Christensen, der sidste år blev kåret til årets idrætsleder i Svendborg Kommune.

Udover de nævnte kategorier kæmper 10 sportsudøvere - heriblandt navne som badmintonspiller Viktor Axelsen, cykelrytter Lasse Normann Hansen og bueskytten Maja Jager - om at tage hovedprisen som Årets Sportsnavn på Fyn.

Det er i øvrigt ni af de fynske kommuner, der står bag Fynske Bank Sportslørdag, hvor det fynske idrætsliv bliver hyldet, og som løber af stablen lørdag den 18. januar i Odense Idrætspark.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce