Annonce
Sydfyn

Sydfynsk S'er lander formandspost i Folketinget

Bjørn Brandenborg (S) førte valgkamp på Sydfyn og blev valgt ind med flere end 6000 personlige stemmer. Han belønnes af sit parti med blandt andet en formandspost i Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Ikke alene er den sydfynske, nyvalgte Bjørn Brandenborg (S) blevet formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg. Han er også blevet ordfører for social dumping. Og har fået plads i yderligere otte udvalg i Folketinget, oplyser han.

Sydfyn: Da Bjørn Brandenborg (S) den 5. juni strøg ind med flere end 6000 personlige stemmer ved folketingsvalget, var det på ingen måde givet, hvor stor indflydelse han ville få i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Og det er for så vidt stadig ikke givet. Men et par døre har da åbnet sig, efter der er blevet fordelt udvalgsformandsposter, ordførerskaber og pladser i diverse udvalg i Folketinget.

Bjørn Brandenborg er nemlig blevet formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg, foruden han er blevet ordfører for social dumping. Og derudover har han fået plads i yderligere otte udvalg i Folketinget, oplyser han på Facebook.

- I Uddannelses- og Forskningsudvalget vil jeg kæmpe for at stoppe den centralisering af vores uddannelser, som vi har set i årtier. Nu skal vi vende skuden, afskaffe nedskæringer og rykke flere uddannelser væk fra de store byer, så man også kan uddanne sig som lærer, sygeplejerske og pædagog i provinsen. Det er en vigtig kamp, hvis vi skal sikre, at man kan bo, leve og arbejde i alle dele af landet, skriver han i opslaget på Facebook.

Han skriver endvidere, at han er blevet næstformand i Folketingets Erhvervsudvalg og at han ser frem til at tage fat på arbejdet, omend der bliver tale om en stor arbejdsbyrde.

- Nu høster vi endelig frugterne af fire års benhård valgkamp, og jeg glæder mig til at komme i gang med det politiske arbejde, skriver han afslutningsvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce