Annonce
Sydfyn

Sydfynsk S'er lander formandspost i Folketinget

Bjørn Brandenborg (S) førte valgkamp på Sydfyn og blev valgt ind med flere end 6000 personlige stemmer. Han belønnes af sit parti med blandt andet en formandspost i Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Ikke alene er den sydfynske, nyvalgte Bjørn Brandenborg (S) blevet formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg. Han er også blevet ordfører for social dumping. Og har fået plads i yderligere otte udvalg i Folketinget, oplyser han.

Sydfyn: Da Bjørn Brandenborg (S) den 5. juni strøg ind med flere end 6000 personlige stemmer ved folketingsvalget, var det på ingen måde givet, hvor stor indflydelse han ville få i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Og det er for så vidt stadig ikke givet. Men et par døre har da åbnet sig, efter der er blevet fordelt udvalgsformandsposter, ordførerskaber og pladser i diverse udvalg i Folketinget.

Bjørn Brandenborg er nemlig blevet formand for Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg, foruden han er blevet ordfører for social dumping. Og derudover har han fået plads i yderligere otte udvalg i Folketinget, oplyser han på Facebook.

- I Uddannelses- og Forskningsudvalget vil jeg kæmpe for at stoppe den centralisering af vores uddannelser, som vi har set i årtier. Nu skal vi vende skuden, afskaffe nedskæringer og rykke flere uddannelser væk fra de store byer, så man også kan uddanne sig som lærer, sygeplejerske og pædagog i provinsen. Det er en vigtig kamp, hvis vi skal sikre, at man kan bo, leve og arbejde i alle dele af landet, skriver han i opslaget på Facebook.

Han skriver endvidere, at han er blevet næstformand i Folketingets Erhvervsudvalg og at han ser frem til at tage fat på arbejdet, omend der bliver tale om en stor arbejdsbyrde.

- Nu høster vi endelig frugterne af fire års benhård valgkamp, og jeg glæder mig til at komme i gang med det politiske arbejde, skriver han afslutningsvist.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandalelæge sagde det var mavesyre: 11 dage senere fødte Kristine sin døde søn

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce