Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sydfynsk kunstner til kamp mod børnehandel

Arbejdet blandt gadebørn skal støttes, mener Karsten Auerbach. Privatfoto.

Særligt værk skal sætte ind mod traficking i Indien

Diernæs: Kunstneren Karsten Auerbach fra Diernæs går til kamp mod menneskehandel med gadebørn i Indien. Det sker i form af en juleauktion med et værk med 24 helt nyfødte ansigter. Ét af dem er malet på en baggrund af bladguld, der lyser ud imod os, oplyser han i en pressemeddelelse.

Karsten Auerbach maler hvert år et julebillede til helårsbrug. Ikke mere julet end at det også kan hænge fremme hele året - og ikke større, end at almindelige mennesker kan have råd til at byde på det - og finde plads til det i stuen. I år måler det 34 x 49 cm.

- Det gode ved at male er, at man kan sige flere ting på én gang, skriver kunstneren og fortsætter:

- Jeg har anstrengt mig for at male spædbørn fra hele verden, fordi projektet, som auktionen støtter, handler om børn: Bortset fra kuløren er vi alle ret ens, når vi bliver født, men vores vilkår er så himmelråbende forskellige. Billedets titel refererer til Joan Osbornes "What if God was one of us?" Sangen var ment som en protest mod de vilkår, Han byder os. Men for mig er julen netop en fejring af at Gud valgte at blive et sårbart menneske ligesom os.

I år går pengene fra salget til at hjælpe nogle af de mest udsatte gadebørn i Kolkata i Indien. Børn, som ikke bare lever i den yderste fattigdom uden familie, men som også er i høj risiko for at blive fanget, handlet og tvunget til slave-arbejde, sex-arbejde eller ufrivillig organdonation.

Alle kan byde på maleriet på kunstnerens facebook profil, sms/mobil 21796159 eller mail: karsten@auerbach-art.dk Auktionen slutter den 24. december ved 16-tiden. (pcb)

Billedet, som man kan byde på til og med juleaftensdag klokken 16. Privatfoto.
Karsten Auerbach og hans kone mødte for syv år siden gadeplansmedarbejdere, som kæmper mod traficking. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Kerteminde

Røveri mod Circle K: Mand med Netto-pose truede med 20-25 centimeter lang kniv

Annonce