Annonce
Faaborg-Midtfyn

Sydfynsk kunstner til kamp mod børnehandel

Arbejdet blandt gadebørn skal støttes, mener Karsten Auerbach. Privatfoto.

Særligt værk skal sætte ind mod traficking i Indien

Diernæs: Kunstneren Karsten Auerbach fra Diernæs går til kamp mod menneskehandel med gadebørn i Indien. Det sker i form af en juleauktion med et værk med 24 helt nyfødte ansigter. Ét af dem er malet på en baggrund af bladguld, der lyser ud imod os, oplyser han i en pressemeddelelse.

Karsten Auerbach maler hvert år et julebillede til helårsbrug. Ikke mere julet end at det også kan hænge fremme hele året - og ikke større, end at almindelige mennesker kan have råd til at byde på det - og finde plads til det i stuen. I år måler det 34 x 49 cm.

- Det gode ved at male er, at man kan sige flere ting på én gang, skriver kunstneren og fortsætter:

- Jeg har anstrengt mig for at male spædbørn fra hele verden, fordi projektet, som auktionen støtter, handler om børn: Bortset fra kuløren er vi alle ret ens, når vi bliver født, men vores vilkår er så himmelråbende forskellige. Billedets titel refererer til Joan Osbornes "What if God was one of us?" Sangen var ment som en protest mod de vilkår, Han byder os. Men for mig er julen netop en fejring af at Gud valgte at blive et sårbart menneske ligesom os.

I år går pengene fra salget til at hjælpe nogle af de mest udsatte gadebørn i Kolkata i Indien. Børn, som ikke bare lever i den yderste fattigdom uden familie, men som også er i høj risiko for at blive fanget, handlet og tvunget til slave-arbejde, sex-arbejde eller ufrivillig organdonation.

Alle kan byde på maleriet på kunstnerens facebook profil, sms/mobil 21796159 eller mail: karsten@auerbach-art.dk Auktionen slutter den 24. december ved 16-tiden. (pcb)

Billedet, som man kan byde på til og med juleaftensdag klokken 16. Privatfoto.
Karsten Auerbach og hans kone mødte for syv år siden gadeplansmedarbejdere, som kæmper mod traficking. Privatfoto.
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce