Annonce
112

Sydfynsk kajaktræf debuterede i hård vind og skumsprøjt

Omkring 30 personer var trukket i svømmevesten, da Sydfyns Havkajaksymposium blev afholdt for første gang. Foto: Jonathan Findalen.
Blæsevejr er kajakvejr, i hvert fald hvis man virkelig skal lære noget. Det var indstillingen, da 26 kajakroere stævnede ud fra Syltemae Camping i Vester Skerninge til Sydfyns første havkajaksymposium.

Vester Skerninge: Et spinkelt træ læner sig mod havet, som vinden rusker i grenene. I et nærtliggende telt har stormsikringen været forgæves. En teltstang er bukket under for vinden og får den blå teltdug til flagre i blæsevejret. I det hele taget virker vejret ikke ligefrem oplagt til at campere, men alligevel har omkring 40 gæster fundet vej til Syltemae Camping i Vester Skerninge lørdag før pinsen.

- For os havde det jo været meget værre, hvis der bare var vindstille og spejlblankt hav. Det er jo sådan noget vejr her, hvor vi virkelig lærer noget, forklarer Jonathan Findalen, der sammen med kammeraten Jeppe Dandanell står bag Sydfyns første havkajaksymposium, hvor kajakroere fra hele Danmark er mødtes for at være sammen og prøve kræfter med de sydfynske øhav.

Campingpladsen, der ligger ud til vandet og med direkte udsigt over til Skarø, lægger hus til arrangementet, der varer i pinseweekenden fra fredag frem til mandag.

- Det er ikke en festival, for det lægger jo op til, at der er musik og underholdning, og det er mere end bare et kursus, men man kan vel godt kalde det en slags træf for mennesker, der har samme interesse, et fællesskab og som deler erfaringer med hinanden, forklarer Jonathan Findalen, og han mener, at Sydfyn er med til at tiltrække kajakroerne.

- Det sydfynske øhav er fedt at ro i, for der er ikke voldsomt langt til øerne, så man kan stævne ud fra kysten og faktisk nå hen til en ø, i stedet for bare at sejle op og ned langs kysten, som man gør så mange andre steder.

Annonce
Der var blandt andet workshops i, hvordan man vægrer en ulykke, hvordan krop og båd arbejder sammen og finder balance og i grønlænderrul. Foto: Jonathan Findalen.

En ilddåb

En af dem, som har taget turen til Sydfyn, er 36-årige Ida Nielsen, der til dagligt bor i København og arbejder i fagforeningen HK.

- Jeg har længe rigtig gerne villet besøge Sydfyn, og så passede det her jo godt, fortæller hun.

Ida Nielsen har roet kajak i omkring otte år og tager ofte til træf som det sydfynske, hvor hun mødes med andre roere.

- Indtil videre har det været hyggeligt, men også lidt blæsende. Der er en del, jeg kender fra tidligere træf, så for mig er det en blanding af gensyn, men også en masse nye mennesker.

Træffets grønneste deltager er Jens Møller fra Egense, der mere eller mindre kun har prøvet at ro havkajak én gang før.

- Jeg roede havkajak for første gang på Ry Højskole sidste efterår, men det var noget lidt andet i Gudenåden i forhold til det her, hvor det blæser 12 meter i sekundet, og man ligger på helt åbent vand, forklarer den 25-årige debutant.

- Så man kan vel godt sige, at det her har været min ilddåb.

Et fast pinsetræf

Selvom Jens Møller endnu ikke er helt fortrolig med pagajen, synes det ikke at skræmme ham.

- Jeg har allerede kæntret en gang, men det tog vi stille og rolig, så jeg føler mig i hvert fald tryg og sikker. Der er nogle vildt fede instruktører, og alle dem, der har meget erfaring, deler ud og hjælper, så vi kan lære af hinanden, og det er jo det, jeg er her for. At lære, fortæller den unge roer, der, når han ikke kæntrer i kajakken, spiller klaver i bandet Patina.

Jonathan Findalen fortæller også, at instruktørerne er gode til at tilpasse deltagernes niveau, men han understreger, at der altså ikke er lagt til et begynderkursus.

Alt i alt er der 26 deltagere samt et par håndfulde instruktører og frivillige. Det er arrangørerne godt tilfredse med, og næste års efterfølger er allerede i støbeskeen.

- Folk, der er her, har meldt tilbage, at de synes, det er helt vildt fedt, og at de allerede har sat kryds i kalenderen til næste år og vil sige det videre til deres klubber, så der kan komme endnu flere folk, fortæller Jonathan Findalen, men tilføjer også, at det vil blive holdt under 50 deltagere.

- Ambitionen er, at det bliver et fast arrangement, der ligger hver pinse. Det er superdejligt her, og der kan godt være flere, men vi vil stadig gerne holde det småt og intimt.

- Det er noget lidt andet i Gudenåden i forhold til det her, hvor det blæser 12 meter i sekundet, og man ligger på helt åbent vand, fortæller 25-årige Jens Møller.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce